cookie-og-privatlivspolitik
Claus Hein.
Claus Hein.
Foto: Privatfoto

Landbrugsnyt

Claus Hein bliver ny direktør i Friland

Den hidtidige VP Sales Nordic, Claus Hein, fra Danish Crown Beef, bliver ny CEO i Friland A/S i begyndelsen af året.
17. januar 2020 kl. 06:00 Af Lars Hovgaard

Annonce

Som annonceret i slutningen af oktober forlader den nuværende CEO Henrik Biilmann direktørstolen i Friland A/S med udgangen af januar 2020. Siden da er en grundig søgeproces blevet gennemført, og valget er faldet på en koncern-intern kandidat i skikkelse af den nuværende VP Sales Nordic, Claus Hein, fra Danish Crown Beef.

- Vi er meget glade for at kunne meddele, at den nye Friland-direktør er fundet i egne rækker med Claus Hein, der tiltræder senest 1. marts. Claus Hein har et nært kendskab til og forståelse af hele værdikæden med stærke relationer til både andelshavere og kunder, og han er desuden et meget velkendt og vellidt ansigt på tværs af koncernen, så vi føler, at vi i Claus Hein har fundet den helt perfekte kandidat, siger CEO Kasper Lenbroch fra Danish Crown Foods, som Friland organisatorisk hører under i Danish Crown-koncernen.

Bestyrelsesformand Peter Fallesen Ravn fra Friland A/S supplerer:

- Claus Hein har i en årrække været med i Frilands bestyrelse, og han kender derfor i forvejen både forretningen og strategien indgående. Vi ser det samtidig som en stor fordel, at han med sin fortid i såvel Danish Crown Pork og Danish Crown Beef har en bred kontaktflade både i og uden for koncernen, siger Peter Fallesen Ravn.

Claus Hein selv ser også frem til sin nye rolle.

- Jeg glæder mig fantastisk meget til den spændende opgave, som det er at stå i spidsen for Friland. Jeg betragter Friland som et helt unikt flagskib i branchen, og jeg vil jagte en fortsat udvikling og vækst på basis af de meget stærke værdier, troværdighed og ansvarlighed, der alle er helt essentielle elementer i Frilands DNA. Det ser jeg enormt meget frem til at videreføre i samarbejde med organisationen, siger Claus Hein.

Hos Danish Crown Beef er CEO Finn Klostermann ligeledes tilfreds med at kunne sende sin VP Sales Nordic videre til nye opgaver.

- Vi kommer uden tvivl til at savne Claus Hein hos Danish Crown Beef, men det er samtidig en stor glæde at ønske ham tillykke med den spændende udfordring i Frilands direktørstol. Claus har gjort et fremragende stykke arbejde i Beef, og jeg er overbevist om, at det samme vil blive tilfældet i Friland, forklarer Finn Klostermann.

Claus Hein har tidligere været Product- og Category Manager i COOP samt Purchasing Director i Salling Group. Desuden har han fungeret som Market Manager og salgsdirektør i Danish Crown Pork - og senest altså Vice President Sales Nordic i Danish Crown Beef.

Friland har eksisteret siden 1992 og er Europas største økologiske kødselskab. Frilands formål er at fremme produktion og salg af grise- og oksekød, hvor der i produktionsmetoderne er lagt særlig vægt på dyrevelfærd og økologi.

I 1999 blev Friland A/S en del af Danish Crown, men virksomheden har dog stadig egen bestyrelse. Omsætningen i regnskabsåret 2018/19 var på 823 millioner kroner.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her