cookie-og-privatlivspolitik
Syv Coop-butikker på Roskilde-egnen vil fremover have lokalt producerede fødevarer på hylderne.
Syv Coop-butikker på Roskilde-egnen vil fremover have lokalt producerede fødevarer på hylderne.
Foto: Coop

Landbrugsnyt

Coop vil sælge flere lokale varer

Nyt samarbejde skal få flere lokalt producerede fødevarer ind i Coop's butikker i Roskilde-området.
25. marts 2019 kl. 11:23 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce
FAKTA
Butikker i Roskilde-området, som er med:
- Irma Roskilde
- SuperBrugsen Roskilde Algade,
- SuperBrugsen Hvalsø
- Dagli´Brugsen Osted
- Dagli´Brugsen Lejre
- Dagli´Brugsen Jystrup
- Kvickly Hyrdehøj

Coop har indledt et samarbejde med den nye online markedsplads Råhandel, så det bliver nemmere for kunderne at finde varer fra deres eget lokalområde i deres SuperBrugs, Dagli´Brugs, Kvickly eller Irma.

Det betyder, at lokale producenter fremover kan køre varerne ud til et lokalt opsamlingssted, hvorfra de så bliver distribueret ud til butikkerne.

Dermed får Coop lokale varer i butikken, og producenterne får frigivet tid til at komme ud i butikkerne og snakke med kunderne, fortælle deres historie og lade kunderne smage på deres varer.

- Der er en stadig voksende interesse for særlige varer fra kundernes nærområde. Men hidtil har det været besværligt for både producenter og butikker, og det har begrænset udbuddet. Med samarbejdet med Råhandel forventer vi et gennembrud, der vil åbne mange nye muligheder og dramatisk udvide udvalget af lokale varer i vores butikker, siger Hanna Schaldemose, ansvarlig for lokale varer i Coop.


Støtte til lokalsamfundet

Hos Råhandel er man ikke i tvivl om vigtigheden af en fødevareindustri, hvor lokale støtter hinanden, og hvor relationer og gennemsigtighed er nøgleord.

- Det handler først og fremmest om, at når man handler lokale varer, så støtter man lokalsamfundet. Man ved, hvor gården ligger, man kender dem med hænderne i jorden, siger Solveig Felbo, grundlægger af Råhandel.

Der er premiere i Roskildeområdet, hvor de første syv butikker allerede er med. Flere er på vej, og i løbet af den kommende måned forventes yderligere 15 butikker i København at komme med. Herefter er det hensigten, at det skal brede sig til andre områder i landet.


Mjød og rødbedeketchup

Vareudbuddet spænder fra biodynamisk mel fra Østagergård, Mjød og cider fra Snorremark, økologisk Gedeost fra Jystrup, kraut og kimchi fra Kattinge, rødbedeketchup, sennep-øleddiker fra Herslev Grønvirke og meget mere. Når sæsonen begynder, vil der komme de sprødeste økologiske asparges og mange andre friske grøntsager fra Svanholm.

I butikkerne finder man varerne i afdelingen "Her fra Egnen", hvor der vil være fokus på producenten og historien bag, som kommer til at være synlig sammen med varen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Landbrugsnyt":
Annonce