Annonce
Landbrug

DLG vælger arkitekt til nyt hovedkontor

DLG's nye hovedkvarter ved Fredericia nær Lillebæltsbroen skal tegnes af PLH Arkitekter. Den markante bygning bliver nyt hovedsæde for DLG, når de rykker fra Axelborg i København. Foto: PLH Arkitekter

Arkitektfirmaet PLH Arkitekter skal tegne det nye regional- og hovedkontor for Danmarks største grovvareselskab DLG. Med det nye kontor samler DLG i 2020 en række funktioner under ét tag i Fredericia, tættere på kunder og ejere i landbruget.

PLH Arkitekter har vundet arkitektkonkurrencen om at tegne DLG's nye hovedsæde i Fredericia, som ventes at stå færdigt i 2020. Hovedkontoret bliver på 7.500 m2 og vil blive både regional- og hovedkontor.

- PLH Arkitekter er kommet med et spændende projekt, der er inspireret af vores historie og baggrund i landbruget, og som også signalerer et moderne selskab, der vil være her mange år endnu. Samtidig kom PLH Arkitekter med den løsning, som vi mente bedst udnyttede den fantastiske placering i nærheden af Lillebælt, siger Lars Sørensen, CFO i DLG-koncernen.

Det nye hovedkontor i Fredericia berører cirka 200 arbejdspladser, der flyttes fra DLG's nuværende placering på Axelborg i det centrale København, og omkring 100 arbejdspladser fra dele af DLG's tre detailforretninger i Sønderjylland, Østjylland og på Fyn, DLG's Kundecenter samt datterselskaberne Vitfoss/Vilofoss.

DLG's nye hovedkontor opføres på en erhvervsgrund i nærheden af motorvej E45 og Lillebæltsbroen, hvor andre større virksomheder allerede er placeret. Byggeriet ventes at stå færdigt i midten af 2020. Når byggeriet er færdigt, vil omkring 300 medarbejdere have deres daglige gang i bygningen.

AP Pension skal bygge for DLG

- Både internt i DLG og blandt vores ejere har der gennem længere tid været et ønske om, at forretningen blev samlet og kom tættere på landbruget. Vi har nu fået en god aftale med AP Pension om finansieringen af vores nye hovedkontor i Fredericia, siger Lars Sørensen.

Adm. direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson siger:

- Aftalen betyder, at DLG's nye regional- og hovedkontor i Fredericia skal bygges af os i AP Pension, og vi bliver også ejere af bygningen. Vi er efter forhandling blevet enige om de kommercielle vilkår for DLG's nye domicil, og investeringen beløber sig til et mindre trecifret millionbeløb og er godkendt i vores bestyrelse. Vi forventer at begynde byggeriet i løbet af andet halvår 2018.

AP Pensions bestyrelsesformand er Niels Dengsø Jensen, som også er bestyrelsesformand i DLG. For at undgå diskussioner om et eventuelt interessesammenfald i forbindelse med hans post som bestyrelsesformand i begge selskaber, er sagsbehandlingen og beslutningsprocessen i begge selskabers bestyrelse blevet gennemført uden hans deltagelse.

  • DLG's nye hovedkvarter ved Fredericia nær Lillebæltsbroen skal tegnes af PLH Arkitekter. Den markante bygning bliver nyt hovedsæde for DLG, når de rykker fra Axelborg i København. Foto: PLH Arkitekter
Annonce
Annonce
Annonce
112

Truet af ekskæreste: "Jeg slår dig ihjel"

Erhverv

Lokal bilforhandler i opkøb på Sjælland

112

Klip og bøder på Vestlolland

Politik

Løsgængeren Lars Boje stifter nyt parti

Lolland

Fjerner alle skraldespande

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Sport

Landsholdsstjerner kommer til Falster

Falster

Mark O's nye eventyr tog dem på sengen: "Gud, der er mange"

Guldborgsund

Jubler over Marys besøg: En kæmpe fornøjelse

Erhverv

Lokal hæder til danmarksmesterskaberne

Udland

Mand med alkoholskabende krop frifundet for spritkørsel

Guldborgsund

Se billederne: Dronning Mary på besøg på Falster

112

Kørte spritstiv i lånt bil: Så blev den taget

Guldborgsund

Dronningen om sin gåtur på Falster: - Det var lidt usædvanligt

Erhverv

Vendt på en tallerken: Butikkerne forventer ikke prisfald alligevel

Indland

Beredskab tilbage ved Børsen efter gløder blussede op over natten

Annonce
Annonce
Lolland

Babydrabssagen: Nu er det op til nævningerne og dommerne

112

Søstre fra Levakovic-familie idømmes fængsel for at svindle ældre

Indland

Danskernes arbejdsglæde slår rekord

Udland

Tv-tårn brækker over i ukrainsk storby efter muligt angreb

Guldborgsund

Se videoen: Den stjal rampelyset fra Mary på stor royal dag

Guldborgsund

Her sker det: Dronningen indvier vandrerute på Falster

Sport

Medaljeslugende dansk kajakroer fra Maribo udtaget til OL