Annonce
Landbrug

De frivillige hænder

Kasper Lunding, formand for Roskildeegnens LandboUngdom, fremhæver, at de mange frivillige på Roskilde Dyrskue har et godt sammenhold.

Roskildeegnens LandboUngdom står igen i år klar til at yde en kæmpe indsats for at få Roskilde Dyrskue op at køre.

Når så stor et event som Roskilde Dyrskue skal stables på benene, er der brug for en masse hænder. Og her er Roskildeegnens LandboUngdom en uvurderlig hjælp. Igen i år leverer den lokale landboungdom-forening en masse frivillige hænder til at ordne de mange praktiske gøremål.

- Vi skal sætte alle campingpladserne op. De skal opmærkes med pinde og minestrimmel, og der skal sættes numre på. Vi skal også sørge for, at sikkerheden er i orden og sætte brandstandere op. Vi skal også sætte byggepladshegn op rundt omkring på dyrskuepladsen, siger Kasper Lunding, formand for Roskildeegnens LandboUngdom, for blot at nævne nogle af opgaverne.

Roskilde Dyrskue løber fra fredag d. 8. til søndag d. 10. juni, og onsdagen og torsdagen inden ankommer dyrskuets kvæg, som også kræver en hjælpende hånd fra de unge fra landboungdom.

- Når vognmanden ankommer med køerne, skal de synes hos en dyrlæge for smittefare, og så skal vi hjælpe med trække køerne ind i kostaldene. Der er en gang imellem en hidsig ko, men det plejer at være hyggeligt, og vi slutter torsdagen af med helstegt pattegris, fortæller Kasper Lunding.

Armbånd er belønning
Der plejer at være imellem 60 og 80 fra både Roskildeegnens LandboUngdom og andre landboungdom-foreninger, der hjælper til på Roskilde Dyrskue. Som tak for anstrengelserne får de et armbånd til dyrskuet.

- Vi har 70 medlemmer, så vi har brug for at samarbejde med de andre foreninger. Det er en stor opgave, og det kan nogen gange være lidt af en udfordring at skaffe frivillige hænder, når der skal arbejdes, men det plejer at gå. Folk er gode til at bakke op om dyrskue-arbejdet, fortæller Kasper Lunding.

Foreningen hjælper også til på bl.a. Store Hestedag, hvor de også arbejder med at holde styr på parkeringen i modsætning til Roskilde Dyrskue, hvor de har fri, når først dyrskuet skydes i gang.

Godt sammenhold
Grunden til, at det altid lykkes at skaffe de mange unge ildsjæle, og at de vælger at lægge så mange arbejdstimer i det, skal findes i et godt sammenhold. Et andet stort trækplaster for de unge er dyrskuefesten om fredagen i den store hal Musicon, som landboungdom arrangerer, men som er åben for alle.

- Roskilde Dyrskue er noget, man ser frem til, især nu, hvor vejret er så godt. Vi har et godt sammenhold, og man kommer til at snakke med mange forskellige, også fra de andre landboungdom-foreninger. Det er ikke kun arbejde, vi hygger os også med mad og drikke, og der er bare en særlig dyrskue-stemning, der slår igennem, og som er svær at forklare, siger Kasper Lunding.

Diesel i blodet
Han er 30 år og blev formand for Roskildeegnens Landboungdom i januar. Han er uddannet agrarøkonom, men kører lige nu lastbil, da han havde ønske om at holde fri i weekenden, og det er svært i landbruget. Desuden fik den negative offentlige stemning over for landbruget ham til at miste en del af gnisten for erhvervet, som han ellers elsker og brænder for.

Heldigvis har jobskiftet givet mere tid til at deltage i det frivillige arbejde i Landboungdom, og han hjælper stadig til i landbruget i højsæsonen.

Han har talrige gange hjulpet til på dyrskuet, så han kommer med en masse erfaring. Han glæder sig også selv til at begive sig rundt på dyrskuepladsen.

- 4H-udstillingen er altid et trækplaster, når man har børn, og ellers glæder jeg mig til at se udviklingen inden for alle de nye maskiner. Man bliver altid overrasket over, at man kan opfinde sådan en dims. Der er mange nye maskiner, som gør det nemmere at være landmand. Og så ser jeg frem til traktortrækket, man har vel lidt diesel i blodet, slutter Kasper Lunding.

  • Kasper Lunding
    Kasper Lunding, formand for Roskildeegnens LandboUngdom, fremhæver, at de mange frivillige på Roskilde Dyrskue har et godt sammenhold.
Annonce
Annonce
Annonce
Nakskov

Familieforretning fylder 50 år: - Snakketøjet har jeg efter min far

Sport

Bredahl efter sejrsmål i overtiden: - En kæmpe forløsning

Guldborgsund

35 biler til start i lokalt påskerally

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

Sport

Bruun Jørgensen: - Det blev en underlig oplevelse

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

112

Bil i brand på motorvejen

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t