cookie-og-privatlivspolitik
Deltidslandmænd var forleden samlet til rådslagning om, hvilke emner der fremover skal prioriteres. Jens Simonsen, der repræsenterer deltidslandmændene i L&F's primærbestyrelse, tog idéerne med tilbage til Axelborg.
Deltidslandmænd var forleden samlet til rådslagning om, hvilke emner der fremover skal prioriteres. Jens Simonsen, der repræsenterer deltidslandmændene i L&F's primærbestyrelse, tog idéerne med tilbage til Axelborg.

Landbrugsnyt

Deltidslandmænd gav input

Der er næppe nogen tvivl om, at der bliver flere deltidslandmænd. Og der var da også et flot fremmøde og stor spørgelyst, da deltidsudvalgene i Gefion, DLS og Sjællandske Familielandbrug havde inviteret til åbent møde.
28. marts 2019 kl. 08:25 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce

Der var mange spændende emner på programmet, da Jens Simonsen, der repræsenterer deltidslandmændene i Landbrug & Fødevarers primærbestyrelse, gav et indblik i sit arbejde for deltidslandbruget, fx dagpenge, bidragssatser, CAP-reform og Skat.

Især historierne om, hvordan deltidslandmænd over hele landet skaber nye, innovative fødevarer og fornyer fødevareproduktionen fyldte en del på mødet. Og Jens Simonsen fortalte, hvordan deltidslandmændene er medvirkende til at forny hele fødevaresektoren med alt fra tagtomater i København til specialmodnet oksekød, der produceres af deltidslandmænd og sælges i Superbrugsen.


Ny fælles landbrugspolitik

Og EU's CAP-reform, hvor EU vil have en fælles landbrugspolitik efter 2020, rummer nye muligheder for landbruget. Der er i endnu højere grad flere midler fra EU's landbrugspolitik, der skal flyttes fra den direkte hektarstøtte til landdistriktspolitik, og det kan give landbruget udfordringer, men også muligheder. Måske især for dem, der tænker i baner som naturpleje og lokale fødevarer.

- Er der nogle indtægtsmuligheder her? Der er nogle, der gennem tiden har fået nogle mindre virksomheder op og stå på baggrund af for eksempel LAG-midlerne, der er en del af EU's Landdistriktsprogram, fortalte Jens Simonsen, der opfordrede deltagerne til at se mulighederne frem for begrænsningerne.


Prioriteringen fremover

- Hvilke emner synes I, vi skal prioritere i vores arbejde for deltidslandmændene, spurgte Jens Simonsen deltagerne.

Bondegårdreglen, skatteforhold, regelforenkling for mindre landbrug og lempelige regler for brug af nedlagte landbrug var blandt de emner, som mødedeltagerne gerne ville prioritere.

- Man kunne godt lave nogle mere lempelige regler for mindre landbrug, der kun har få hektarer, men som skal opfylde samme krav som store landbrug, og derfor er udgifterne til konsulenter alt for store for mindre landbrug, lød det fra én af deltagerne.

Skatteregler var også noget af det, der blev debatteret ivrigt på mødet, hvor flere vurderede, at Skat var meget opmærksomme på vurderingen af landbrug i den østlige del af landet. Jens Simonsen tog opfordringen om at holde fokus på Skat med i det videre arbejde.


Kontante medlemsfordele

Der er mange grunde til at være medlem af en lokal landboorganisation, fx er der gode medlemsrabatter, som også er attraktive for de mindre landbrug, der ikke køber så store mængder ad fx diesel og olie.

- Man kan også blive en del af det store netværk af lokale fødevareproducenter, der er samlet på aabentlandbrug.dk. Dermed får du gratis og let direkte adgang til forbrugeren, lød opfordringen fra Jens Simonsen.

På mødet blev der også informeret om arbejdet for deltidslandbrugene i blandt andet Gefion, DLS og Sjællandske Familielandbrug. Blandt andet blev Kurt Pedersen præsenteret som ny formand for Gefions deltidsudvalg, mens Christian Henriksen fortsat er formand for udvalget i DLS.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Landbrugsnyt":
Annonce