cookie-og-privatlivspolitik
Pladsen foran Østdansk Landboforenings hovedkvarter i Rønnede har i mange år været reserveret til et kunstværk, som formand Jørgen Petersen løftede lidt af sløret for på årets generalforsamling.
Pladsen foran Østdansk Landboforenings hovedkvarter i Rønnede har i mange år været reserveret til et kunstværk, som formand Jørgen Petersen løftede lidt af sløret for på årets generalforsamling.

Landbrugsnyt

Der arbejdes på kunstværk

Planerne om et kunstværk foran Østdansk Landboforenings domicil er ved at tage form.
27. marts 2019 kl. 14:09 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce

Østdansk Landboforening har i mange år arbejdet på at få opført et kunstværk foran domicilets indgangsparti på Center Allé i Rønnede.

Allerede da Landbocentret blev indviet for 22 år siden blev der afsat et areal for indgangen tiltænkt kunstværket. Og siden har man forsøgt at finde det helt rigtige projekt i den het rigtige kvalitet, der passer til omgivelserne.

Valget er faldet på den anerkendte kunstner og billedhugger Claus Ørntoft, og på årets generalforsamling i Østdansk Landboforening løftede formand Jørgen Petersen llidt af sløret for, hvordan det går med kunstværkets tilblivelse.

- Vores kunstprojekt er i fuld gang. I Norge har kunstneren fundet nogle meget spændende skiferplader, hvilket har inspireret ham til kunstværket Brydningen. Bestyrelsen sagde ja til projektet i efteråret, og kunstneren Claus Ørntoft, som vi har kontrakt med, tog af sted til bruddet med det samme. Han blev dog ikke færdig deroppe. Bruddet åbner igen d. 15. juni, og så kan han fortsætte. Sneen skal lige smelte deroppe, sagde Jørgen Petersen og fortsatte:

- I mellemtiden arbejder han med søjlen. Desværre kom han lige inden jul til skade. En sten væltede ned over hans ene ben og brækkede det nogle steder. Jeg har lige talt med ham, og skruerne er lige fjernet, så han forventer snart at kunne gå i gang igen.

Kunstværket kommer til at koste i omgenen af 1 mio. kr., som Østdansk Landboforening har fået støtte til fra Stevns Landboforenings Fond.

- Allerede i 1996 blev de første penge sat af, og siden hen er flere penge sat af til kunstværket, fortæller Jørgen Petersen, som mener, at pengene er godt givet ud.

- Jeg synes, det er billigt, når man tænker på det store arbejde, der er med at udføre det. I landbruget har vi altid lagt vægt på, at kultur og kunst er vigtige dele af livet, og derfor vil vi gerne have kunst, der byder alle, der har deres gang på vores domicil, velkommen, forklarer Jørgen Petersen.

Claus Ørntoft får støtte af staten og har for dronningen lavet de springende løver på Marselisborg Slot i Aarhus.

Kunstværket Brydningen kommer til at bestå af store skiferplader fra Norge som belægning og som plovfurer og en rød granit fra Kina, der bryder belægningen op aksefast ud fra landbocentret. 

Ifølge beskrivelsen er den en søjle som en plov, der kulminerer i et væsen, der fremkaldes ud af granitten, som ud af en puppe.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Landbrugsnyt":
Annonce