cookie-og-privatlivspolitik
Frank Keinicke Nielsen er formand for styregruppen bag DM i pløjning.
Frank Keinicke Nielsen er formand for styregruppen bag DM i pløjning.

Landbrugsnyt

Det hele skal spille på dagen

Forberedelserne til DM i pløjning den 25. og 26. oktober i Gørlev er i fuld sving.
03. oktober 2019 kl. 08:49 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce

DM i pløjning holdes i år i Gørlev og arrangeres af LandboUngdom Region Øst, som knokler for at skabe de bedste forhold for både pløjere og tilskuere.

- Vi vil have styr på alle detaljer, og intet er overladt til tilfældighederne. Så tilskuerne vil helt sikkert få en god oplevelse, så det er bare at møde op, siger Frank Keinicke Nielsen, formand for styregruppen bag DM i pløjning, som arbejder frivilligt.

- At det hele spiller på dagen er vores løn, siger Frank Keinicke Nielsen.

Pløjesporten har ligget stille på Sjælland i mange år, men nu er den ved at blive genoplivet. Førstehjælpsindsatsen blev startet i 2015, hvor Region Øst LandboUngdom sidste gang arrangerede DM i pløjning.

- Det stævne startede genoplivningen af pløjning på Sjælland. Det var et fornuftigt stævne dengang på Kragerup Gods, og det gav blod på tanden til at gøre det igen. Vi ved, vi kan løfte opgaven, og vi går efter at lave et endnu bedre stævne i år, siger Frank Keinicke Nielsen.

Cirka 100 frivillige vil være medhjælpere til DM i pløjning. Og pløjevært Morten Thorkilsen byder på gode forhold på Søgaard.

- Hele stævnet er samlet omkring én mark. I øvrigt en dejlig flad mark med fornuftig ensartet jord. Og så laver vi plovkro i en maskinhal i det ene hjørne af marken, siger Frank Keinicke Nielsen, der forventer mellem 1.000 og 2.000 tilskuere.

DM i pløjning finder sted den 25. og 26. oktober på adressen Reersøvej 1, 4281 Gørlev.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her