Annonce
Landbrug

Ejendomsmægler giver stafetten videre

Ejendomsmægler igennem 33 år Michael Munthe-Fog er klar til at gå på pension og give stafetten videre til næste generation. Der er farvelreception hos VKST i Sorø 31. august.

Det er en ejendomsmægler med 33 års erfaring og let til smil, der takker af, når Michael Munthe-Fog fra VKST Ejendomsmægler går på pension med udgangen af august.

I gennemsnit er det blevet til mellem 100 og 120 handler om året i de 33 år, hvor Michael Munthe-Fog har været ejendomsmægler, og som rådgiver ved et salg af en ejendom kommer man tæt på kunderne.

Derfor er der mange kunder og situationer, der gennem tiden har gjort indtryk på den garvede ejendomsmægler. Men nogle situationer gør alligevel særligt indtryk, som dengang Michael Munthe-Fog besøgte en landmand for at lave en ejendomsvurdering:

-Til slut ender vi i værkstedet, hvor der står 25 giraffer af træ. De er alle sammen omkring en halv meter høje og hver og en mangler de enten en hale, et ben eller et øre. I værkstedet spørger landmanden, om hans og min tid er lige meget værd. Og det syntes jeg naturligvis, fortæller Michael Munthe-Fog.

Og så får ejendomsmægleren én af trægirafferne fra bordet i værkstedet - for det har taget landmanden to timer at lime den sammen, og det stemmer meget godt med de to timer, ejendomsmægleren har brugt på vurderingen.

- Og siden har giraffen stået på min reol og mindet mig om, at tiden er værdifuld - uanset hvem man er, og hvad man laver, fortæller Michael Munthe-Fog på den karakteristiske og underfundige måde, som kunder og kollegaer har lært at kende gennem tiden.

Nu får han tid til at lave andre ting, og der er masser af projekter på listen. Først og fremmest skal det fredede hus, som han og hustruen Inge bor i på Reersø kalkes, vinduerne skal kittes, og der er planer om at lave et nyt drivhus.

Og så har Michael Munthe-Fog kastet sin interesse på æbler og ikke mindst æblemost og cider. Så når han har smagt sig gennem forskellige æblesorter, skal der plantes æbletræer.

- Jeg har jo fundet ud af, at æbler er som mennesker. Der er nogle, der er sure, og nogle, der er søde. Så nu vil jeg finde de helt rigtige sorter, plante en æblelund og lave æblemost og måske lidt cider, siger Michael.

Indimellem bliver der helt sikkert også plads til golf, som Michael har dyrket gennem mange år på den lokale bane i Slagelse, men også rundt om i verden. Det er blevet til ture til Skotland og England, ligesom der hvert år er en herretur til Malaga. Og den slags gode traditioner skal holdes i hævd.

På spørgsmålet om, hvad der får ham til at gå på pension, er svaret klart:

- Jeg har altid sagt til mine kunder, at de skal give stafetten videre til næste generation i god tid, mens man er frisk og har lyst til at møde nye mennesker, fortæller Michael Munthe-Fog.

Ganske karakteristisk for Michael Munthe-Fog er han de sidste uger af sit arbejdsliv dybt optaget af de nye ejendomsvurderinger, og hvilken betydning det får for landbruget og de ejendomme, der skal sælges. Den faglige fane holdes højt, og han er i fuld gang med at planlægge en fremtid for VKST Ejendomsmægler med nye kræfter på holdet.

For nylig er ejendomsmægler Henrik Nielsen kommet på holdet og skal fremover drive VKST Ejendomsmægler sammen med Pia Nielsen, der har arbejdet sammen med Michael Munthe-Fog gennem flere år. De får hjælp af advokatsekretærerne Christina Hüttel Johansson og Lotte Bech Jørgensen, og dermed er hele holdet klar til at tage over og servicere kunderne hos VKST Ejendomsmægler.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Reception

Der er mulighed for at ønske Michael Munthe-Fog god vind fremover, når VKST Ejendomsmægler holder reception hos VKST, Fulbyvej 15 i Sorø fredag den 31. august kl. 12.00 - 14.30. Alle er velkomne.

  • Ejendomsmægler igennem 33 år Michael Munthe-Fog er klar til at gå på pension og give stafetten videre til næste generation. Der er farvelreception hos VKST i Sorø 31. august.
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

NFH dummer sig gevaldigt i Sønderjyske - under maksimalt pres nu

Lokal nyt

Millliondyrt projekt i gang: Skal forvandle 250 kvm

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Lolland-Falster

"På røven i Nakskov"? - Det kan man godt glemme alt om

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Lokal nyt

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet

Lokal nyt

Uro i lokalt sygeplejeråd: Vil af med forkvinde

Lolland

Store Lalandia-planer: Udvider for at udnytte potentialet

Guldborgsund

Nyt udvalg: Færre skal være afhængig af pendling

Udland

Fragmenter af fugleinfluenza fundet i amerikansk komælk

Annonce
Annonce
112

105 taget i fartkontroller

Udland

Flere er kommet til skade under indspilning af ny Hollywoodfilm

Indland

Over 100.000 danskere vil gøre noget godt for klimaet torsdag

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase

Guldborgsund

Kvinde dræbt af tog på Falster: Advarsel kom for sent

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

112

Klip og bøder på Vestlolland