Annonce
Landbrug

Et år med fremgang over hele linjen

Formand for Østdansk Landboforening, Jørgen Petersen, blev genvalgt til at sidde frem til 2020. Foto: Østdansk Landboforening

Genvalgt formand for Østdansk Landboforening kunne i sin beretning fortælle om fremgang og gode resultater over hele linjen.

Den genvalgte formand for Østdansk Landboforening, Jørgen Petersen, kunne ved årets generalforsamling fortælle medlemmerne om flot fremgang på regnskabssiden og planteavlsrådgivningen - for andet år i træk.

- Vi har udarbejdet regnskaber for 976 kunder, hvilket er det højeste antal nogensinde. Samtidig har vi også opnået en fremgang i planteavlsrådgivningen, hvor vi udarbejder 486 ansøgninger om arealstøtte. Vi har opnået et overskud på en halv million, hvilket vi er godt tilfredse med. Derfor har bestyrelsen besluttet at holde medlemskontingent og den generelle timepris uændret i det kommende år, sagde formanden og konkluderede:

- Vi er altså i stand til at fastholde antallet af medlemmer og samtidig øge antallet af kunder på trods af en strukturudvikling med generel tilbagegang på landsplan på omkring fire procent og stærk konkurrence fra naboforeningerne.

En kundeanalyse foretaget af foreningens fagskrift "PlanteNyt"bekræfter også, at medarbejderne leverer faglige produkter af høj kvalitet.

- I efteråret fik vi analysevirksomheden LeadAgency til at foretage en tilfredshedsundersøgelse af vores digitale nyhedsbrev. Resultatet bekræfter, at læserne er glade for "PlanteNyt". Det varmer, når vi hører, vi arbejder rigtigt, sagde Jørgen Petersen.

Baltic Pipe gavner Polen
Jørgen Petersen kom i sin beretning også ind på Baltic Pipe-projektet.

- Gasledningen fra de norske oliefelter til Polen skal desværre igennem vores område. Jeg synes ikke, at den skal gå over land. Gasrøret burde lægges ned ude i vandet. Det er en halv gang dyrere, siger de, men det er ikke almenvellet i Danmark, projektet gavner. Som jeg ser det, bliver det i stedet de norske gasfelter og det polske folk, der får mest ud af anlægget. Nordmændene sælger gassen, så må de også betale for den og sørge for mindst gene for danskerne, sagde Jørgen Petersen.

Lokale lodsejere kan blive hårdt ramt, hvis ledningen en dag skal flyttes på deres marker, men den udgift skal lodsejerne ifølge formanden ikke selv stå med.

- I landboforeningen lægger vi op til, at skal ledningen flyttes, må Energinet selv betale. Dræn vil blive ødelagt. Gravedybderne er heller ikke dybe nok til fremtidige dræningsbehov. Gasrøret er på en meter, og så skal der være en sikkerhedszone over røret. Derfor skal gasrørene ned i mindst tre meters dybde. Desuden må den fremtidige meromkostning ved dræningen omkring gasrørene også påhvile ledningsejeren, sagde Jørgen Petersen.

  • ostdansk
    Formand for Østdansk Landboforening, Jørgen Petersen, blev genvalgt til at sidde frem til 2020. Foto: Østdansk Landboforening
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Nykøbing

Grillede 12 pattegrise før kæmpe-kamp

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Annonce
Annonce
112

"Vi ved godt, at der engang imellem sker noget ved banegården"

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Guldborgsund

For første gang: Nu kan du gå i dronningens fodspor

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken