cookie-og-privatlivspolitik
Når Agrovi den 6. februar inviterer til planteavlsmøde på Metalskolen i Jørlunde ved Slangerup er der fokus, hvordan man tænker bæredygtighed ind i planteavlen.
Når Agrovi den 6. februar inviterer til planteavlsmøde på Metalskolen i Jørlunde ved Slangerup er der fokus, hvordan man tænker bæredygtighed ind i planteavlen.
Foto: Denny Michael Jakobsen

Landbrugsnyt

Et kig ind i fremtiden

Krav til klimareduktioner og bæredygtighed skal tænkes ind i fremtidens planteavl. Ved planteavlsmødet i Agrovi den 6. februar kan du få inspiration til, hvordan det praktisk kan gribes an, så der også sikres en bæredygtig bundlinje.
30. januar 2019 kl. 10:00 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce
FAKTA
Planteavlsmødet afholdes onsdag den 6. februar kl. 16.30 - 21.30 på Metalskolen, Slagslundevej 13, Jørlunde, 3550 Slangerup
Mødet er gratis med fuld forplejning. Tilmelding via agrovi.dk eller på 4822 5200

Klima, miljø, og ikke mindst bæredygtighed fylder meget i den offentlige debat og på den politiske dagsorden, fordi vi står over for nogle store klimaudfordringer, der kræver, at udledningen af særlig metan, lattergas og CO2 nedbringes.

Dansk landbrug er allerede kendetegnet, som værende en af verdens mest klimaeffektive produktioner med en af de mindste udledninger af drivhusgasser pr. produceret fødevare, forklarer planteavlschef i Agrovi, Hans Henrik Fredsted, som ønsker, at danske landmænd kan bevare denne førerposition.  

- Vi skal tage ansvaret på os og forholde os til vores nuværende dyrkningspraksis og afgrødevalg, hvor det kan blive nødvendigt at justere på vores sædvanlige metoder og vaner inden for planteavlen, fortæller han.

Ved årets planteavlsmøde har Agrovi derfor valgt at sætte fokus på, hvordan man kan honorere kravene til en mere miljø- og klimavenlig produktion uden at gå på kompromis med udbytte og økonomisk bæredygtighed på bundlinjen.

Hans Henrik Fredsted håber, at indlægsholderne og indlæggene i det bredt sammensatte program kan give inspiration til nye aktiviteter og prioriteringer hjemme på deltagernes egne bedrifter.


Tænketank og praktik

- For at sætte det hele i perspektiv har vi inviteret direktør Christian Ibsen fra den grønne tænketank Concito til at give sit bud på bæredygtighed i forhold til fødevareproduktion og klima, siger Hans Henrik Fredsted.

Fra den praktiske side vil den unge landmand og driftschef Mads Clausen fortælle, hvordan man tænker bæredygtighed ind i landbruget hos Familien Clausen, der driver 1.400 ha, heraf 850 ha økologisk. Familien Clausen har ud over 4.200 søer, en produktion på 45.000 slagtesvin og 600 økologiske malkekøer.

Deltagerne på planteavlsmødet vil også blive præsenteret for de første resultater med særlig fokus på økonomi fra de tre dyrkningssystemer (pløjning, pløjefri og conservation agriculture), der afprøves i projektet Grønne Marker og Stærke Rødder. Hvad er effekten af de flotte efterafgrøder i 2018, og kan der spares på gødningen til vårsæden til foråret?


Hvad gør de bedste?

Hvad skal der til for indtjeningsmæssigt at komme i front med sin planteavl. Ved planteavlsmødet får deltagerne indsigt i, hvad og hvilke prioriteringer der bringer de bedste planteavlere i front.

John Jensen fra Agromarkets giver desuden sit bud på handel og råvarer - hvad sker der i verden? Hvor får vi informationerne fra, og hvordan skal vi agere i fremtiden?KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her