Annonce
Landbrug

Ewers har plantet flagstangen på Sjælland

Afdelingsleder hos Brødr. Ewers A/S i Venslev, Jan Nielsen, fortæller, at de tre nye siloer hver får en kapacitet på 4.500 ton. To af dem er allerede i brug. Foto: Brødr. Ewers

Byggeri af tre store siloer i Venslev i Hornsherred er et stærkt signal om, at den private korn- og foderstofvirksomhed Brødr. Ewers udbygger aktiviteterne øst for Storebælt.

Korn- og foderstofvirksomheden Brødr. Ewers A/S øger nu kapaciteten i afdelingen i Venslev ved Skibby markant med byggeri tre nye store siloer til opbevaring af i alt 13.500 ton korn. De to af siloerne var klar allerede her til høst.

Sjælland har generelt overskud af korn, og Brødr. Ewers A/S er med til at flytte korn fra øst til vest på landevejen og til søs via havnen i Kyndby samt fra afdelingen i Tureby via havnen i Køge.

Nybyggeriet er et signal om, at Danmarks største privatejede grovvareselskab er veletableret øst for Storebælt og øger aktiviteterne gennem organisk vækst. Brødr. Ewers A/S kom til Sjælland i 2012 i lejede lokaler og købte for to år siden HC Handelscenter A/S, som med en årlig grovvareomsætning på ca. 300 mio. kr. spillede en vigtig rolle på det sjællandske
grovvaremarked.

- Vi satte flagstangen ned her i Venslev og er i dag et full-line grovvareselskab med kontorer og lager. Vi håndterer kornprodukter og renser og opsækker træpiller, håndterer og sælger gødning og planteværn samt har kapacitet til en årlig produktion af 50.000 ton foder til kvæg og svin til salg øst for Storebælt, siger afdelingsleder Jan Nielsen, Venslev.

- Vi producerer GMO-frit kvægfoder og har en stigende omsætning inden for økologi, og vi pakker og leverer en meget stor del af vores gødning i 750 kg bigbags, fortsætter Jan Nielsen.

Han forklarer, at Brødr. Ewers leverer overalt øst for Storebælt, men at der naturligt er en stor koncentration af kunder i Hornsherred. Mange landmænd vælger selv at køre afgrøder til anlægget i Venslev, og to brovægte samt gode faciliteter til aflæsning af korn ved siloerne sikrer hurtig ekspedition i en travl tid.

- Mange landmænd kommer forbi og køber varer. Vi har åbent seks dage om ugen, og afdelingen er altid betjent af to medarbejdere. At have en afdeling, hvor kunderne er, er afgørende for os. Nærheden betyder meget for landmændene, siger Jan Nielsen.

De tre nye siloer har hver især en kapacitet på 4.500 ton og hvert sit indtag af korn, og kvaliteten er sikret med ny teknologi til tørring og beluftning af korn. Jan Nielsen fortæller, at afdelingen beskæftiger op til 18 medarbejdere, og de sikrer god service, fleksibilitet, at kunden er i centrum og godt købmandskab. Det er nogle af grundværdierne, som ligger forankret i Brødr. Ewers A/S, fortæller jan Nielsen.

Brødr. Ewers har udgangspunkt i Sønderborg og er landets største private grovvareselskab.
Selskabet fejrer i år 170 års jubilæum og ledes helt unikt i dansk erhvervshistorie af to brødre, som er femte generation.
Er landsdækkende med tre foderfabrikker og mere end 10 afdelinger og 160 medarbejdere. Er totalleverandør af alle grovvarer og mange følgeprodukter til landbruget.
Etablerede sig på Sjælland i 2012 og udvidede aktiviteterne markant for to år siden med køb af faciliteter i Venslev i Hornsherred.

Oplever stigende interesse

Han har 35 års erfaring som grovvaremand på Sjælland:

- Kunden er i centrum, og der er meget kort kommandovej i selskabet. Det er en meget klar styrke. Vi har desuden nogle tidssvarende faciliteter, der giver gode muligheder for at udvikle virksomheden, og vi oplever en stigende interesse blandt landmændene for at handle med os, siger Jan Nielsen.

- De sjællandske landmænd anerkender, at vores tilstedeværelse sikrer en stærk konkurrence på grovvaremarkedet. De er glade for, at der er flere aktører på markedet, og jeg er tilfreds med, at vi kan konkurrere på både service, kvalitet og pris til gavn for vores kunder, slutter Jan Nielsen.

  • Afdelingsleder hos Brødr. Ewers A/S i Venslev, Jan Nielsen, fortæller, at de tre nye siloer hver får en kapacitet på 4.500 ton. To af dem er allerede i brug. Foto: Brødr. Ewers
Annonce
Annonce
Annonce
112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

112

Tre anholdt: Narkohunden Alfa opsnusede et halvt kilo kokain

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Guldborgsund

Ekstremt vejr koster kommune mindst 24 millioner kroner

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Maribo

Sygdomsforløb satte gang i butiksdrøm: Nu har han slået døren op

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

Sport

NFH dummer sig gevaldigt i Sønderjyske - under maksimalt pres nu

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Millliondyrt projekt i gang: Skal forvandle 250 kvm

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

Lolland-Falster

"På røven i Nakskov"? - Det kan man godt glemme alt om

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet

Lokal nyt

Uro i lokalt sygeplejeråd: Vil af med forkvinde