cookie-og-privatlivspolitik
Henrik Rasmussen og resten af teamet hos FMR Maskiner skifter strategisk fokus og stopper som Deutz-Fahr-forhandler.
Henrik Rasmussen og resten af teamet hos FMR Maskiner skifter strategisk fokus og stopper som Deutz-Fahr-forhandler.

Landbrugsnyt

FMR Maskiner dropper Deutz-Fahr

FMR Maskiner i Nykøbing F. skifter strategisk kurs og stopper med at sælge Deutz-Fahr.
10. april 2019 kl. 15:38 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce

Som en del andre af deres kolleger har folkene bag FMR Maskiner på Falster gjort sig nogle grundige overvejelser omkring fremtiden. Skal forretningen bygges op omkring et traktorbrand, omkring en speciel niche eller noget helt tredje?

Hos FMR Maskiner er svaret, at fremtiden skal bygges op omkring god service og salg af få eksklusive brands i lokalområdet kombineret med direkte salg i hele Danmark af nogle importerede specialprodukter. Køb og salg af brugte traktorer vil også fylde en del, ligesom FMR Maskiner sælger dansk udviklede markrobotter i samarbejde med Agrointelli.


Deutz-Fahr glider ud

Som en konsekvens af den nye strategi glider Deutz-Fahr ud af programmet hos FMR Maskiner.

- Det er nogle fantastisk dejlige traktorer, og vi har slidt for, at få salget op på et højt niveau, men der er ikke plads til at opnå et tilstrækkeligt højt salg i vores område. Vi er for mange om at sælge for få traktorer, så nu retter vi vores energi mod andre produkter og strategiske mål, fortæller Henrik Rasmussen, der sammen med Anders Højte driver FMR Maskiner.

Maskinforretningen har været Deutz-Fahr-forhandler siden 2012 og har da også solgt en del Deutz-Fahr siden da, men ikke i et omfang, der afspejler indsatsen, mener maskinhandleren. På spørgsmålet om hvorfor det er FMR Maskiner, der opsiger sin forhandling, og ikke importøren, er svaret:

- Vi kan ikke lide at gøre noget halvt her i forretningen, så derfor stopper vi, og så er det bedst at spille med åbne kort over for vores kunder og HCP, som importerer Deutz-Fahr, siger Henrik Rasmussen og understreger, at FMR Maskiner selvfølgelig fortsætter med at servicere kundernes traktorer, og at der er styr på forsyningen af originale slid- og reservedele.


Satser på egen import

FMR Maskiner går ikke umiddelbart på jagt efter et andet traktormærke. I stedet vil man flytte mere energi over på salget af egen import i hele Danmark, skærpe fokus på forretningens agenturer i nærområdet og så dyrke salget af nyere brugte traktorer noget mere.

- Vi har gennem alle årene solgt mange brugte John Deere-traktorer, og efterhånden er der kommet flere "farver" på udbudslisterne. Det forretningsområde vil vi dyrke noget mere, oplyser Henrik Rasmussen og Anders Højte.

Fra egen import er FMR Maskiner nok mest kendt for de selvkørende roeoptagere fra Holmer, men efter at Anders Højte kom med i firmaet, er der også kommet godt gang salgsarbejdet med avancerede skæreborde fra Geringhoff og såmaskiner til Strip-Till og No-Till-dyrkningssystemer. Her hedder mærkerne Muzuri og Sly.

- De to produktgrupper er meget oppe i tiden. Planteavlsspecialisterne efterspørger avancerede specialskæreborde, og interessen for majsskæreborde er stærkt stigende. På det område er Geringhoff markedsledende, fortæller Anders Højte.

- Samtidig tror vi, at reduceret jordbehandling vil blive mere og mere almindeligt. Til den gruppe kunder har vi et komplet program i såmaskiner og kan rådgive kunderne ned i detaljen om deres anvendelse. Jeg har selv flere års praktisk erfaring med dyrkningsteknikken, fortsætter han.

På listen over agenturer satser FMR Maskiner på få, men stærke brands. Man har de seneste par år fået opbygget et godt salg af Bobcat og ser store muligheder for at udvikle den forretning, men på nuværende tidspunkt fylder Lemken helt klart mest.

- Vi har gennem mange år solgt Lemken til områdets landmænd, og det arbejde intensiverer vi, for de blå redskaber skuffer aldrig - hverken hos os eller ude ved kunderne. Kvalitet, effektivitet og optimal totaløkonomi går aldrig af mode, slutter Henrik Rasmussen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her