cookie-og-privatlivspolitik
Torsdag den 13. juni er det atter tid til at se nærmere på sukkerroerne i forsøgsmarken på Sofiehøj, når der er Roedag.
Torsdag den 13. juni er det atter tid til at se nærmere på sukkerroerne i forsøgsmarken på Sofiehøj, når der er Roedag.
Foto: Jan Knudsen

Landbrugsnyt

Få seneste nyt om roedyrkning

Torsdag den 13. juni er der for fjerde gang Roedag på Sofiehøj.
12. juni 2019 kl. 13:50 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce

Nordic Beet Research (NBR), Nordic Sugar og VKST byder torsdag den 13. juni indenfor til Roedag på Sofiehøj Forsøgscenter ved Holeby.

I lighed med tidligere år arrangeres Roedagen i et samarbejde med 22 forskellige frø-, plantebeskyttelses-, gødnings- og maskinfirmaer.

Roedagen 2019 har fokus på udbytte og bæredygtig dyrkning af sukkerroer, og i marken vises blandt andet maskiner, sorter, gødskningsstrategier, ukrudtsbekæmpelse, effekt af bejdsemiddel og sprøjteteknik.

Der er også fokus på forskellige skadevoldere, og du kan se eksempler på roer med skader og få genopfrisket, hvordan insekter, nematoder og skader bliver spottet. Eller du kan høre mere om den nye prognose- og varslingstjeneste for roedyrkning.

Besøgende guides rundt til 10 poster i marken, en tur som tager cirka 2,5 time. På maskinfirmaernes post er der mulighed for at høre og se seneste nyt inden for maskiner til roedyrkning. De lokale maskinforhandlere præsenterer hver to maskiner, eller cirka 18 maskiner i alt.

Ukrudtsstrategierne demonstreres af firmaerne i parceller, hvor der er udsået et antal problematiske ukrudtsarter, og tages op til diskussion af konsulenter fra VKST, Nordic Sugar og forskerne fra Nordic Beet Research. Du kan bl.a. se kombinationer af kemisk og mekanisk bekæmpelse og såkaldte rækkesprøjtninger.

Som noget nyt i år vil der også blive gået i dybden med røddernes udvikling under jorden.

VKST-konsulenterne vil i år have særlig fokus på DB II tjek og maskinstrategi.

Roedagen 2019 kan besøges enten formiddag fra kl. 08:30-13:00 eller eftermiddag fra kl. 12:00-16:00. Midt på dagen serveres fælles frokost 12:00-13:00 til alle fremmødte, så der bliver god mulighed for at få en snak med kolleger og konsulenter.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Landbrugsnyt":
Annonce