Annonce
Landbrug

Flere landmænd vil være økologer

Landmænd har i år indtil nu ansøgt om at omlægge et areal på størrelse med Mors til økologisk landbrugsproduktion. Foto: Anders Knudsen

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen glæder sig over, at stadig flere landmænd vil være økologer. Foreløbigt har omkring 1.000 landmænd i år søgt om at omlægge et område på størrelse med øen Mors til økologi, viser tal fra Landbrugsstyrelsen.

De seneste år er danske landmænds interesse for at omlægge til økologi steget, og udviklingen fortsætter med ekspresfart i 2018.

Landmændene har i år søgt om at omlægge et landbrugsareal på størrelse med øen Mors fra konventionel drift til økologisk drift, viser nye tal.

- Økologien buldrer lige nu af sted i Danmark, og danske butikker og supermarkeder har verdensrekord i salg af økologi. Jeg er glad for, at så mange landmænd har lyst til at følge med og omlægge til økologi. Det vil betyde et øget salg af dansk økologi i udlandet til gavn for Danmark og dansk velfærd, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

Omkring 1.000 landmænd har søgt om støtte til at omlægge til økologi eller til at udvide deres økologiske areal. I alt har danske landmænd søgt om økologisk arealstøtte til de nye arealer for 283 mio. kr. i 2018.

Opgjort i areal er der i forårets ansøgningsrunde søgt økologisk arealstøtte til omkring 36.500 hektar. Selvom der er afsat midler til 33.600 hektar økologisk omlægning eller udvidelse i 2018, vil alle landmænd, der er berettiget til at få tilskuddet, få det.

Dansk Folkeparti har været med til at sikre, at der er afsat midler til alle, der har søgt om støtte til økologisk omlægning.

- Jeg er glad for, at vores dygtige landmænd er parate til at producere de varer, som de danske forbrugere efterspørger. Økologi er med til at skabe danske arbejdspladser, og en stærk fødevaresektor, der eksporterer kvalitetsfødevarer, er vigtig for hele Danmark, siger Lise Bech, fødevare- og landbrugsordfører (DF).

? 1029 landmænd har pr. 21. april søgt om støtte til omlægning af knap 36.700 hektar, heraf har ca. 200 ansøgere endnu ikke søgt autorisation som økolog.
? En nyligt offentliggjort statistik fra Landbrugsstyrelsen viser, at det økologiske areal pr. 31. maj 2017 udgjorde 245.000 hektar.
? Sammenlignet med konventionelt jordbrug har økologisk jordbrug en gavnlig effekt på natur og biodiversitet. Økologisk jordbrug har i gennemsnit 30 procent flere vilde plante- og dyrearter i de marknære biotoper.
Kilde: Miljø- og Fødevareministeriet

  • Landmænd har i år indtil nu ansøgt om at omlægge et areal på størrelse med Mors til økologisk landbrugsproduktion. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Annonce
Annonce
Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Bil i brand på motorvejen

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem