cookie-og-privatlivspolitik
Christoffer Munk Banke er en af de tre medarbejdere fra Agrovi, der er til stede under møderne, og de vil samle op på alle de emner og holdninger, der kommer til udtryk på de to møder om fremtidens generationsskifte.
Christoffer Munk Banke er en af de tre medarbejdere fra Agrovi, der er til stede under møderne, og de vil samle op på alle de emner og holdninger, der kommer til udtryk på de to møder om fremtidens generationsskifte.

Landbrugsnyt

Fokus på fremtidens generationsskifte

Agrovi inviterer til to møder, hvor alle aspekter omkring generationsskifte bliver belyst, og de opfordrer til, at hele familien dukker op




06. november 2019 kl. 06:00 Af Henning Kørvel

Annonce

At en landmands livsværk føres videre af søn eller datter, er ikke længere en given garanti.

Eksemplerne hvor landbruget føres videre via en ung landmand uden for familien, en investor, kapitalfond eller en helt fjerde løsning bliver flere og flere, og det udfordrer vores kultur omkring generationsskifter i landbruget.

Agrovi ønsker at belyse disse udfordringer på to møder, hvor der stilles skarpt på, hvordan fremtidens generationsskifte kommer til at se ud for langt de fleste landmænd. Det første møde holdes 11. november klokken 13-21 på Sørup Herregård og det andet 18. november i samme tidsrum på Hotel Falster i Nykøbing F.


Se fremad

- Som rådgivere er det vores fornemmeste opgave at hjælpe og ruste vores kunder til at kigge lidt længere frem i tiden, end bare her og nu, for at få gang i en snak om, hvordan fremtidens generationsskifter kommer til at se ud for en meget stor del af landmændene, siger Niels Peter Ravnsborg, direktør i Agrovi.

Møderne byder også på tre workshops, hvor man kan vælge spor alt efter, om man er køber, sælger eller en helt ung landmand. På de tre spor vil der blive gået i dybden med alt fra finansiering, ejerformer og fremtidsfuldmagter til strategi, CV-opbygning, skat og formuepleje. Til stede på møderne vil også være tre generationsskifte-rådgivere fra Agrovi, og de vil løbende samle op på de snakke, der vil være på møderne.


Psykologien spiller ind

- Vi er ikke i tvivl om, at det psykologiske aspekt i et kommende generationsskifte har en stor betydning. Vi får derfor også besøg af Ivan Damgaard fra SEGES, der vil give konkrete værktøjer til, hvordan man også kan få håndteret den del af processen. Vi er heldige også at få besøg en landmand, der allerede har gennemgået et generationsskifte og høre om hans erfaringer. Jeg vil derfor opfordre til, at hele familien deltager i konferencen, som både giver faglig ballast og inspiration til de fremadrettede snakke og beslutninger i både familien og forretningen, siger Niels Peter Ravnsborg.

Dagen sluttes med en middag, hvor der er rig lejlighed til at tale med Agrovis rådgivere samt rådgivere indenfor selskabsoprettelse, finansiering, skat, jura og formuepleje. Tilmelding sker på Agrovis hjemmeside www.agrovi.dk.



KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE