Annonce
Landbrug

Fokus på fremtidens generationsskifte

Christoffer Munk Banke er en af de tre medarbejdere fra Agrovi, der er til stede under møderne, og de vil samle op på alle de emner og holdninger, der kommer til udtryk på de to møder om fremtidens generationsskifte.

Agrovi inviterer til to møder, hvor alle aspekter omkring generationsskifte bliver belyst, og de opfordrer til, at hele familien dukker op

At en landmands livsværk føres videre af søn eller datter, er ikke længere en given garanti.

Eksemplerne hvor landbruget føres videre via en ung landmand uden for familien, en investor, kapitalfond eller en helt fjerde løsning bliver flere og flere, og det udfordrer vores kultur omkring generationsskifter i landbruget.

Agrovi ønsker at belyse disse udfordringer på to møder, hvor der stilles skarpt på, hvordan fremtidens generationsskifte kommer til at se ud for langt de fleste landmænd. Det første møde holdes 11. november klokken 13-21 på Sørup Herregård og det andet 18. november i samme tidsrum på Hotel Falster i Nykøbing F.

Se fremad

- Som rådgivere er det vores fornemmeste opgave at hjælpe og ruste vores kunder til at kigge lidt længere frem i tiden, end bare her og nu, for at få gang i en snak om, hvordan fremtidens generationsskifter kommer til at se ud for en meget stor del af landmændene, siger Niels Peter Ravnsborg, direktør i Agrovi.

Møderne byder også på tre workshops, hvor man kan vælge spor alt efter, om man er køber, sælger eller en helt ung landmand. På de tre spor vil der blive gået i dybden med alt fra finansiering, ejerformer og fremtidsfuldmagter til strategi, CV-opbygning, skat og formuepleje. Til stede på møderne vil også være tre generationsskifte-rådgivere fra Agrovi, og de vil løbende samle op på de snakke, der vil være på møderne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Psykologien spiller ind

- Vi er ikke i tvivl om, at det psykologiske aspekt i et kommende generationsskifte har en stor betydning. Vi får derfor også besøg af Ivan Damgaard fra SEGES, der vil give konkrete værktøjer til, hvordan man også kan få håndteret den del af processen. Vi er heldige også at få besøg en landmand, der allerede har gennemgået et generationsskifte og høre om hans erfaringer. Jeg vil derfor opfordre til, at hele familien deltager i konferencen, som både giver faglig ballast og inspiration til de fremadrettede snakke og beslutninger i både familien og forretningen, siger Niels Peter Ravnsborg.

Dagen sluttes med en middag, hvor der er rig lejlighed til at tale med Agrovis rådgivere samt rådgivere indenfor selskabsoprettelse, finansiering, skat, jura og formuepleje. Tilmelding sker på Agrovis hjemmeside www.agrovi.dk.

  • Christoffer Munk Banke er en af de tre medarbejdere fra Agrovi, der er til stede under møderne, og de vil samle op på alle de emner og holdninger, der kommer til udtryk på de to møder om fremtidens generationsskifte.
Annonce
Annonce
Annonce
Lolland

De begik en brøler midt i Peders sorg: - Det er ikke i orden

Guldborgsund

Har været på Dølle i årevis: I år bryder de traditionen

Indland

Se videoen: Ikonisk bygning i København er i flammer

Udland

Knivstikkeri i kirke i Sydney betragtes som terror

112

Genbrugs-problemer: Det er ikke deres job, fastslår politiet

Indland

Kæmpe uro i Venstre på Langeland: Fire ud af fem medlemmer skrider

112

33-årig kvinde gik amok på bar

Lokal nyt

Over 100 fartdjævle blitzet: Særligt én kørte alt, alt for stærkt i Nakskov

Lolland

Slog lokofører flere gange i ansigtet og ragede på kvinde

Politik

Polen vil samarbejde med Danmark om styrket forsvarsindustri

Indland

87 procent stemte ja til offentlig overenskomst

Renovation

Gem dem til genbrug: Kan hjælpe børn og unge

Guldborgsund

Overrasker: Markant ændring på årets Dølle

Lolland

Kurt standsede bilen og skyndte sig ud: - Hernede går vi meget op i storken

Vejr

En uge med blandet vejr: Forårsvarmen holder sig væk

Annonce
Annonce
112

Lå på lur: Tip førte til 48 sager

Lolland

Tre års kamp for en købmandsbutik: Nu mangler de kun én afgørende brik

Erhverv

Forbud mod snus og nikotinposer på jobbet breder sig og giver dilemmaer

Sport

Dommerfejl irriterer Rune efter nederlag

Lolland

Overraskende drejning i babydrabssagen: Er bange for faderen

Guldborgsund

Blodrøde tal: Stort millionunderskud hos lokale spisesteder

Sport

Ærlig keeper efter drop: - Det er bare piv elendigt