cookie-og-privatlivspolitik
Planteavlschef Hans Henrik Fredsted er blandt indlægsholderne ved Planteavlsmødet
Planteavlschef Hans Henrik Fredsted er blandt indlægsholderne ved Planteavlsmødet
Foto: Privat

Landbrugsnyt

Fokus på fremtidens planteavl

Agrovi inviterer til planteavlsmøde om formiddagen 23. januar hos Mertz i Maribo, hvor rådgivningsselskabets rådgivere vil øse af deres viden og erfaring. Også en TV 2-meterolog er indbudt til at fortælle om klimaet.
27. januar 2020 kl. 06:00 Af Jens Henrik Nybo

Annonce

Fremtiden byder på udfordringer, der skal løses, både politisk, økonomisk og klimamæssigt.

Ved årets Planteavlsmøde 2020 tager Agrovi temperaturen på erhvervets økonomi og forholder sig til klimaudfordringer og politik med fokus på den jord, der trædes på.

Hans Henrik Fredsted starter mødet med at søge svar på spørgsmålet, om branchen er blevet klogere på fremtiden, og hvad erfaringerne siger.

Herpå tager Elisabeth Skadhauge over, og fortæller om fremstillingsprisen på de afgrøder, der dyrkes, og supplerer med en betragtning på, hvordan omkostningerne fordeler sig, og hvilke muligheder, der er for at påvirke dette.

Endelig vil Lene Mathiasen gennemgå effekten af gradueret gødskning, og hvorfor der skal intensiveres gradueret tildeling af næringsstofferne.

Annonce

Meterolog Anders Brandt

Efter en pause vil David Hans Dresen fokusere på, hvilke effekter der kom ud af efterafgrøder i 2018, og hvilke effekter der kan forventes i 2019, ligesom han gennemgår gødskning af vårafgrøder, så der sikres et optimalt udbytte og kvalitet.

Kristian Thomsen giver en status på direkte såning og gennemgå, hvorledes efterårets demo'er ser ud og få indblik i den nyeste teknik til direkte såning. Herpå vil Lars Møller Andersen orientere om Agrovi Business, der er et nyt værktøj, der giver stordriftsfordele via samhandel.

Endelig er TV 2-meterologen Anders Brandt indbudt til at fortælle om, hvad der egentlig sker med vores klima, og han vil give bud på, hvad vi kan forvente af fremtiden, og hvilke klimamæssige udfordringer, vi skal forholde os til.

Klokken 12 serveres en let frokostanretning, og herefter er der maskinpræsentation af Mertz Maskiner, indtil mødet slutter klokken 13. Mødet holdes hos Mertz, Rødbyvej 6 C, 4930 Maribo, og tilmelding kan ske på agrovi.dk/events.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

SENESTE NYT

MEST LÆSTE

ANNONCE