cookie-og-privatlivspolitik
Buejagten i Danmark skal styrkes yderligere, lyder det fra både Danmarks Jægerforbund og Foreningen af Danske Buejægere (FADB), som lige nu drøfter en fusion.
Buejagten i Danmark skal styrkes yderligere, lyder det fra både Danmarks Jægerforbund og Foreningen af Danske Buejægere (FADB), som lige nu drøfter en fusion.
Foto: Jan Knudsen

Landbrugsnyt

Forbund overvejer fusion på bueområdet

Danmarks Jægerforbund og Foreningen af Danske Buejægere (FADB) drøfter lige nu et muligt samarbejde, der skal styrke buejagten i Danmark.
26. september 2019 kl. 08:56 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce

Det går den rigtige vej for buejagten i Danmark. I 2004 blev jagt på råvildt igen lovligt, og sidste år blev der åbnet op for buejagt af det store hjortevildt gennem en forsøgsperiode på fem år.

Gennem længere tid har der været drøftelser mellem formændene i Foreningen af Danske Buejægere (FADB) og Danmarks Jægerforbund om, hvordan buejagten kan styrkes yderligere, og buejægerne kan samles i Danmark.

Netop det gode samarbejde om at få lovliggjort buejagten på hjortevildt, har fået de to forbund til at drøfte et tættere samarbejde.

- Det er det rigtige tidspunkt at tage hul på disse drøftelser, da resultatet kun kan være til gavn for buejægerne i Danmark. Dels fordi vi som buejægere får den nødvendige tyngde rent politisk, og samtidig kan vi styrke aktiviteterne inden for bueområdet, udtaler Brian Lisborg, formand for FADB.

I jægerforbundets hovedbestyrelse, i jægerforbundets bueudvalg og i FADB´s bestyrelse/formandsgruppe overvejer man derfor at indgå forhandlinger om at skabe en reel fusion mellem de to organisationer på bueområdet.

Opbakningen er der i begge forbund.

- Buejagten er en del af den danske jagtkultur, og med baggrund i det gode samarbejde er det naturligt, at vi tager et skridt i fællesskab, der kan samle buejægerne og styrke buejagten yderligere i Danmark, udtaler Claus Lind Christensen, formand for Danmarks Jægerforbund.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her