cookie-og-privatlivspolitik
I en ny kampagne opfordrer Miljø- og Fødevareministeriet husejerne til bl.a. at bruge skuffe- og hakkejern til at fjerne ukrudt i stedet for pesticider.
I en ny kampagne opfordrer Miljø- og Fødevareministeriet husejerne til bl.a. at bruge skuffe- og hakkejern til at fjerne ukrudt i stedet for pesticider.
Foto: Arkiv

Landbrugsnyt

Frem med hakkejernet

En ny kampagne målrettet haveejere opfordrer til at droppe pesticiderne af hensyn til miljø og grundvand.
25. april 2019 kl. 14:40 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce
FAKTA

I foråret begynder arbejdet i haven, og mange husejere fjerner ukrudt i bede og mellem fliser. En ny kampagne fra Miljø- og Fødevareministeriet giver gode råd til, hvordan man bekæmper ukrudt og får en dejlig grøn have uden brug af pesticider.

- I Danmark bor vi oven på vores drikkevand, og du kan hjælpe med at sikre rent vand i hanen ved at fravælge pesticider i haven, så grib skuffejernet, hakkejernet, eller et af de andre miljøvenlige "våben", hvis du skal ud og bekæmpe ukrudt, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

Kampagnen "Sammen gør vi haven grøn" skal gøre det let for haveejere at vælge miljøvenlige alternativer til pesticider og samtidig oplyse om, at hvis man vælger at sprøjte, så er de såkaldte klar-til-brug-midler den bedste løsning.

- Regeringen stiller mange krav til landbruget om at begrænse brugen af pesticider, for eksempel skal det nu være slut med at sprøjte i områder tæt ved drikkevandsboringer. Men haveejerne kan også yde deres bidrag ved at vælge grønne løsninger, som både er gode for vores dyrebare drikkevand og for livet i haven, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Havekampagnen er en opfølgning på Pesticidstrategi 2017-2021, som regeringen, Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti står bag.

Tillægsaftalen til strategien fra januar rummer også et forbud mod salg af en række koncentrerede pesticider til brug i private haver, som træder i kraft fra 1. juli 2020.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE