cookie-og-privatlivspolitik
Idéen med et Madens Folkemøde blev præsenteret på Engestofte Gods 9. november 2018.
Idéen med et Madens Folkemøde blev præsenteret på Engestofte Gods 9. november 2018.
Foto: Jan Knudsen

Landbrugsnyt

Fremtidens mad til debat

Programmet til Madens Folkemøde er nu klar. Hele mad-Danmark fra ministre og producenter til kokke og forbrugere vil på folkemødet smage og diskutere fremtidens mad.
11. april 2019 kl. 09:17 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce
FAKTA
Madens Folkemøde finder sted på Engestofte Gods den 10. og 11. maj. Madens Folkemøde er skabt af følgende, som også udgør bestyrelsen for Foreningen Madens Folkemøde:
- Formand Kasper Fogh, politik- og kommunikationschef i Cevea
- Næstformand Mette Egeskov, direktør for Engestofte Gods og initiativtager til Madens Folkemøde
- Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening
- Henrik Høegh, viceborgmester i Lolland Kommune
- Peter Engberg Jensen, erhvervsmand, tidligere Koncernchef hos Nykredit
- Kim Rahbek Hansen, restauratør og iværksætter
- Anne Birgitte Agger, direktør for Hotel- og Restaurantskolen
- Lisbeth Olsgaard, head of branding i Landbrug & Fødevarer
- Claus Meyer, gastronomisk iværksætter

Fødevareministeren går i debat med kokke om magt, miljø og quinoasalat. Adam Price gransker vores religiøse forhold til kost og gastronomi. Køkkenchefen fra Hotel Frederiksminde vil lære folk at elske kål, mens lokale producenter serverer sukkerroe-"rom" og rosévin fra Lolland-Falster.

Det er blot nogle af de mange debatter, workshops og madboder - mere end 200 i alt - du kan opleve til Madens Folkemøde på Engestofte Gods den 10. og 11. maj.

Madens Folkemøde har offentliggjort programmet, hvis formål er at forsøge at danne en ramme om en åben debat om alt det, vi spiser, og skabe et fællesskab omkring vores natur, gastronomi og fødevarekultur.

Aldrig før har vi snakket så meget om mad, og aldrig før har vi snakket så meget forbi hinanden. Det vil Madens Folkemøde lave om på, forklarer arrangørerne.

- Samtalen om vores mad og fødevarekultur er vigtigere end nogensinde, men den samtale foregår alt for ofte i lukkede kredse, siger Kasper Fogh, som er bestyrelsesformand for Madens Folkemøde.

- Hvis vi skal finde løsninger til de udfordringer, vi står over for i fremtiden, så bliver politikere, producenter, kokke og forbrugere nødt til at sætte sig til bords sammen. Den samtale starter ved Madens Folkemøde, og derfor er vi glade for at præsentere et stort og alsidigt program, der både lægger op til seriøse debatter og nogle fantastiske madoplevelser, fortsætter han.


Lær at modne en sild

Det hele finder sted i staldene, laderne og på de grønne marker omkring Engestofte Gods ved Maribosøerne på Lolland.

Her kan du bl.a. opleve Masterchef-dommer Thomas Castberg, sociolog Henrik Dahl og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen i et panel, der diskuterer, hvad dagsordenen er for fremtidens madkultur, fra plantefars til det sociale ritual omkring spisebordet.

Du kan også tage til workshops med danske madhåndværkere, hvor blandt andet tv-kokken Adam Aamann vil vise kunsten at modne en sild på gammeldags manér. Du kan blive klogere på camembert fra Møn eller få en masterclass i taskekrabbe.

Der vil også være en store debat om klimakrisen fra landbruget til Christiansborg ledet af professor Katherine Richardson, som er en af arkitekterne bag FN's klimamål. Blandt deltagerne er Pernille Skipper (EL), Jeppe Kofod (S), Søren Ejlersen (Aarstiderne) og Anne Arhnung (Landbrug & Fødevarer).

Adam Price åbner op for et "gastropolitisk vandvidsteater" i to akter, hvor han undersøger vores nærmest religiøse forhold til mad, og hvorfor gastronomi er blevet scene for en ny værdikamp.


Smag på insekter

Beøgende bliver på Madens Folkemøde præsenteret for et marked med fokus på de bedste madproducenter fra lokalområdet og et stort program for børn og unge, som kan deltage i bageworkshops, smage på tang og insekter og lære at lave frisk pasta.

Rosforth & Rosforth serverer naturvin, der er hjemmerøget charcuterie og frisk pasta i Muld-cafeen, langbordsmiddag, flæskestegssandwich fra Meyers, food trucks og meget andet.

Du kan finde hele programmet til Madens Folkemøde på madensfolkemoede.dk, og billetsalget er gået i gang. Billetten koster 50 kr. og gælder til begge dage. Børn til og med 12 år er gratis, og man kan også booke teltplads.

Det er Food Organisation of Denmark, der står for den praktiske planlægning og afvikling af arrangementet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Landbrugsnyt":
Annonce