cookie-og-privatlivspolitik
Tilbage i september så der sådan ud i nærheden af Sakskøbing Torv under Sydhavsøernes Frugtfestival. Nu er der en ny udviklingsaftale, som skal bakke op om nye aktiviteter på festivalen.
Tilbage i september så der sådan ud i nærheden af Sakskøbing Torv under Sydhavsøernes Frugtfestival. Nu er der en ny udviklingsaftale, som skal bakke op om nye aktiviteter på festivalen.
Foto: Ingrid Riis

Landbrugsnyt

Frugtfestivalen har fået en endnu bedre støtteaftale

Kommune bakker yderligere op om Sydhavsøernes Frugtfestival.
05. december 2019 kl. 06:26 Af Kim Møller Pedersen

Annonce

Understøttelse af turismen, sikring af et rigt og tilgængeligt kulturliv som en del af hverdagen og prioritering og udvikling af landdistrikterne.

Det er tre af målsætningerne i kultur, fritid og bosætningsudvalget i Guldborgsund Kommune, og Sydhavsøernes Frugtfestival yder et betydeligt bidrag til realisering af disse.

Det var der enighed om på det seneste udvalgsmøde, og derfor var der godt nyt til den frugtfestival, som har det med at trække cirka 20.000 gæster til Sakskøbing.

- Den nye aftale hæver beløbsstørrelsen med 50.000 kroner i det årlige tilskud allerede med virkning fra næste år, så det stiger fra de 350.000 kroner årligt i den tidligere aftale og til 400.000 i den nye aftale. Også i 2021 og 2022 fortsætter tilskuddet med at være 400.000 kroner pr. år til frugtfestivalen, lyder det fra Martin Lohse (G), formand for kultur, fritid og bosætningsudvalget.

Forhøjelsen af det eksisterende støttebeløb er med andre ord startskuddet til en ny udviklingsaftale for 2020-2022 med Foreningen Sydhavsøernes Frugtfestival.

Det er Turismepuljen, der finansierer de 50.000 ekstra støttekroner i 2020 og igen de "nye" 400.000 kroner for henholdsvis 2021 og samme beløb for 2022.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her