cookie-og-privatlivspolitik
Det er muligt at se mange forskellige slags geder, når Dansk Gede Union holder Åben Gedestald 4. maj.
Det er muligt at se mange forskellige slags geder, når Dansk Gede Union holder Åben Gedestald 4. maj.
Foto: Anders Knudsen

Landbrugsnyt

Gedeavlere åbner stalddørene

Der er mulighed for at studere forskellige gederacer, når der 4. maj er Åben Gedestald landet over.
03. maj 2019 kl. 14:43 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce
FAKTA
Åben Gedestald lørdag den 4. maj fra kl. 10-15.
På Sjælland kan du besøge:
Anne Bjørklund, Sneslevvej 42, Sneslev, 4250 Fuglebjerg (wallisergeder)
Lisbeth og Ole Rasmussen, Sandvedvej 37, 4250 Fuglebjerg (boergeder)
Grønbakkegård, Jette Jungsberg, Bendslevvej 34, 4250 Fuglebjerg (Dansk landrace)
Jan Koue Larsen, Ømarksvej 66, 4100 Ringsted (Dansk Nubiske geder)
Pedersminde, Østerskovvej 32, 4682 Tureby (Dansk landrace)
Lotte Marborg, Hulekærsvej 2, Kyndby Mark, 3630 Jægerspris (Dansk landrace)

10 gedeavlere landet over heraf seks på Sjælland byder gæster velkommen indenfor, når der er Åben Gedestald lørdag d. 4. maj kl. 10-15.

Åben Gedestald er et tilbagevendende tiltag fra gedeavlerne i Dansk Gede Union, hvor der er rig mulighed for at opleve flere forskellige gederacer. I Danmark opfylder gederacerne forskellige formål fra malkning og kødproduktion til landskabspleje, mohairproduktion og klappedyr.

Dansk Gede Union (DGU) er foreningen, hvor gedeavlere fra hele landet samarbejder om at forbedre forholdene for gedeavl i Danmark. Arbejdet for alle landets ni gederacer varetages her.

Hvis man overvejer at blive gedeavler, er det vigtigt, at man anskaffer sig dyr af en race, der passer til de forhold og forventninger, man har. DGU anbefaler, at man tager sig tid til at besøge avlere af forskellige racer for at høre nærmere og se de forskellige måder at indrette stalde og folde på.

Åben Gedestald er derfor en god mulighed for at opleve forskellige gederacer på nært hold og måske få en snak med en gedeavler om, hvordan man passer geder.

Men selvom man ikke lige har tænkt sig at anskaffe geder selv, er man hjertelig velkommen til at komme og nyde dyrene d. 4. maj, understreger formand for DGU, Anne Bjørklund.

- Maj er et super godt tidspunkt at se på geder, da der er kid i de fleste besætninger. Og findes der noget sødere end gedekid? Nogen mennesker tror, at geder lugter. Vi vil gerne udbrede det faktum, at hundyr og kid overhovedet ikke lugter. Avlsbukkene derimod har en meget karakteristisk aroma særligt i efterårsmånederne, når hundyrene er i brunst. På denne tid af året er det ikke så slemt, så kom bare og snus til gedeverdenen, siger hun.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her