cookie-og-privatlivspolitik
Peter Rosenkrands har været direktør og medejer i Præstø virksomheden siden 2007.
Peter Rosenkrands har været direktør og medejer i Præstø virksomheden siden 2007.
Foto: Jens Henrik Nybo

Landbrugsnyt

Gode råd fra erhvervsmand

Peter Rosenkrands er direktør i en plastikvirksomhed i Præstø, og han gav eksempler på, hvorledes han har manøvreret i op og nedture.
29. november 2019 kl. 18:00 Af Jens Henrik Nybo

Annonce

Kan landbruget lære af andre erhverv, var temaet for et indlæg, som Peter Rosenkrands var indbudt til at holde forleden i Sorø, da Vkst holdt sin årlige inspirationsdag for svineproducenter.

Han er direktør for Knudsen EXTRUSION, der er en plastikproducerende virksomhed i Præstø.

Peter Rosenkrands kom fra en kæmpe virksomhed i Paris til den lille familieejede virksomhed i Præstø, og 2007 blev han direktør og medejer af den.

Han gav eksempler på nogle af de voldsomme konjunkturudsving, virksomheden har været igennem med varierede omsætningstal, og hvilke indsatser, han har foretaget for at bringe stabilitet.

- Det er mennesker, der flytter bjerge. Derfor er det vigtigt, at dygtige ledere sikrer handling og implementering af strategien. Sørg for værktøjer til optimering af driftsstyringen, nævnte han og supplerede.

- I skal opnå evne og indsigt til at reagere for derved bedre at kunne reagere, når det går ad helvede til. Når det går godt, er det vigtigt at investere i det, der sikrer produktiviteten endnu bedre.

Investering i uddannelse fremhævede han som vigtigt, ligesom en god åben kommunikation reducerer fejl. Ligeledes at indsamle data, analysere udfordringerne, investere i fremtiden samt endelig at fokusere på strategisk ledelse og mindre på driften, fortalte han.


Få folk med udefra

Peter Rosenkrands opfordrede svineproducenterne til at få folk udefra med i bestyrelsen.

- Få gerne folk fra andre erhvervsgrene med, for det udvider horisonten og giver friske øjne og inspiration. Hvis vi tror, vi er de eneste professionelle, så dør vi. Ligeledes at udvide netværk og samarbejde med erhvervsfremmende organisationer vil bidrage til en sund udvikling.

Han gav eksempler på det samarbejde, han har med Vordingborg Erhvervsforening, som har givet værdifulde indspark.

Endelig fremhævede han udbyttet ved at benytte LEAN-værktøjet, som han varmt anbefalede de fremmødte til selv at benytte.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her