Annonce
Landbrug

Gratis individuel hjælp til tørkeramte landmænd

Agrovi-direktør Niels Peter Ravnsborg vil tilbyde tørkeramte landmænd et individuelt gratis møde med udgangspunkt i den enkeltes situation og økonomi.

Tørken rammer landmændene meget forskelligt. Rådgivningsvirksomheden Agrovi tilbyder derfor gratis "tørkemøder" med individuelle råd og vejledning, så den enkelte landmand kommer bedst muligt videre.

Så kom regnen endelig, og det ser ud til, at vi er på vej ind i en mere normal vejrsituation. Alligevel har mange landmænd fortsat bekymringer efter den meget tørre sommer, som har betydet en alvorlig nedgang i udbytterne.

Rådgivningsvirksomheden Agrovi, som er ejet af Nordsjællands Landboforening, tilbyder derfor landmænd et individuelt gratis møde med udgangspunkt i den enkeltes situation og økonomi.

- Tørken har givet alle landmænd problemer. Men når det er sagt, rammes planteavlere, mælke- og husdyrproducenter meget forskelligt - ligesom det har stor betydning, hvordan man har handlet med sine afgrøder, og ikke mindst hvor mange penge man har på kontoen og hvornår, siger Niels Peter Ravnsborg, direktør i Agrovi.

- Den geografiske placering har også stor indflydelse - Agrovi dækker jo hele Sjælland, og vi ser store forskelle fra nord til syd og fra øst til vest, tilføjer han.

- Meget af den kommunikation, som er i medierne lige nu, skærer alle landmænd over én kam. Det giver uro og frygt for fremtiden hos mange. Vi vil derfor gerne gå den anden vej, og tilbyde den enkelte et individuelt møde med fokus på den konkrete situation og de faktiske økonomiske forhold. På den måde vil nogle få ro i maven, mens andre vil få et godt grundlag for at arbejde videre med forholdene - ofte i samarbejde med deres bank, understreger Niels Peter Ravnsborg og fortsætter:

- Hvis der konkret er økonomiske udfordringer, handler det om at være på forkant og sammen med banken at finde gode langsigtede løsninger. Det gør man bedst ved at tage initiativet og have et godt baggrundsmateriale i hånden - så er bankerne normalt også positive. Det vil vi gerne bidrage til, siger Agrovi-direktøren.

Gratis tørkemøde

For konkret at række landmændene en hjælpende hånd efter tørken, tilbyder Agrovi derfor nu at landmanden kan komme forbi et af de fire Agrovi-kontorer i Hillerød, Holbæk, Ringsted eller Nørre Alslev og få en snak om situationen og økonomien.

- Vores økonomikonsulenter står klar til at hjælpe landmændene, dels med en generel snak om situationen, dels med en konkret gennemgang af økonomien, så landmanden kan gå fra mødet med det overblik, der skal til i den nuværende situation. Tørken har betydet, at også landmænd, som måske normalt ikke har økonomiske udfordringer, har fået behov for at kigge nærmere på tallene. Og når vi så tilbyder mødet gratis, mener vi ikke, at der er så meget at betænke sig på, slutter Niels Peter Ravnsborg.

Agrovi og Nordsjællands Landboforening håber, at de med initiativet kan være med at gøre en håndgribelig forskel for de landmænd, som har behov for hjælp efter tørken. Møder kan bookes på Agrovis hjemmeside agrovi.dk eller på telefon 4822 5200.

  • Agrovi-direktør Niels Peter Ravnsborg vil tilbyde tørkeramte landmænd et individuelt gratis møde med udgangspunkt i den enkeltes situation og økonomi.
Annonce
Annonce
Annonce
Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Bil i brand på motorvejen

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem