cookie-og-privatlivspolitik
900 sukkerroedyrkere mangler at få udbetalt 3,8 mio. kr. i for meget betalt produktionsafgift.
900 sukkerroedyrkere mangler at få udbetalt 3,8 mio. kr. i for meget betalt produktionsafgift.
Foto: Anders Knudsen

Landbrugsnyt

Har du penge til gode?

Landbrugsstyrelsen og Nordic Sugar mangler stadig at høre fra 900 sukkerroedyrkere, der har penge til gode på grund af for meget betalt produktionsafgift.
19. februar 2019 kl. 08:39 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce

Lidt over 900 sukkerroedyrkere har stadig penge til gode efter, at Landbrugsstyrelsen og Nordic Sugar A/S har gennemført to tilbagebetalinger af produktionsafgifter, som roedyrkere har betalt for meget i produktionsårene 1999/2000 og 2000/2001.

Og det er ikke ubetydelige beløb, der er tale om. Tilgodehaverne spænder fra 154 kr. til 110.000 kr. Landbrugsstyrelsen og Nordic Sugar A/S har derfor lavet en liste over de sukkerroedyrkere, som har penge til gode, men som ikke kan få udbetalt pengene, fordi bankoplysningerne er forældede. Du kan finde listen på Landbrugsstyrelsens hjemmeside lbst.dk.

Landbrugsstyrelsen har allerede modtaget oplysninger fra flere dyrkere, der har penge til gode, som styrelsen endnu ikke har nået at behandle. Har du allerede indsendt oplysninger og modtaget en kvittering, behøver du derfor ikke at gøre det igen.

Nogle dyrkere har også indsendt forkerte oplysninger, hvorfor nogle af de planlagte udbetalinger i januar 2019 ikke kunne gennemføres. I disse tilfælde kontakter Landbrugsstyrelsen dig for at få de korrekte oplysninger.

Nordic Sugar og Landbrugsstyrelsen forventer at gennemføre tre tilbagebetalingsrunder i løbet af første halvår 2019 og en runde i 2020. For at få udbetalt penge skal du overholde fristen for at indsende manglende oplysninger.

Fristerne er 25. marts for udbetaling 30. april, 3. maj for udbetaling 29. maj og 31. maj for udbeatling 26. juni.


Ved døds- og konkursbo

Er du arving til en af de berørte sukkerroedyrkere, skal du sende en samtykkeerklæring og skifteretsattest med fuldmagt fra de øvrige arvinger som bevis for, at tilbagebetalingen sker til rette vedkommende. Normalt vil "rette vedkommende" være afdødes bo, men i nogle tilfælde kan en ny gårdejer eller andre få rettighed til at få pengene.

Ved konkurs vil tilbagebetalingen ske til boets kurator. Er konkursboet afsluttet, skal du tage kontakt til skifteretten, for at I kan afklare, om boet skal genoptages.

Har du haft et I/S, som er ophørt, skal du også indsende en samtykkeerklæring med fuldmagt fra de øvrige deltagere om, at tilbagebetalingen bliver foretaget til rette person.


43 mio. kr. til dyrkerne

Tilbagebetalingen sker, fordi EU-Domstolen 9. februar 2017 underkendte Kommissionens beregninger af produktionsafgifterne på sukker, som blev opkrævet i årene 1999 - 2001.

I Danmark skal der tilbagebetales 80,9 mio. kr. for produktionsafgift på sukker i produktionsårene 1999/2000 - 2000/2001 samt renter. Tilbagebetalingen fordeles med 43,0 mio. kr. til de daværende sukkerroedyrkere og med 37,9 mio. kr. til Nordic Sugar.

Det samlede beløb er udbetalt til Nordic Sugar, som har foretaget to tilbagebetalingsrunder på i alt 39,2 mio. kr. til omkring 5.400 dyrkere.

Da tilbagebetalingen omfatter omkring 6.300 sukkerroedyrkere, mangler de sidste 900 sukkerroedyrkere at få udbetalt 3,8 mio. kr.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Landbrugsnyt":
Annonce