cookie-og-privatlivspolitik
Merethe Kepp er formand for foreningen FerieRytter, som melder om stigende interesse blandt ryttere for at få hesteoplevelser.

2

Billeder

Merethe Kepp er formand for foreningen FerieRytter, som melder om stigende interesse blandt ryttere for at få hesteoplevelser.
Foto: Marie Kepp

Landbrugsnyt

Hesteturisme vinder frem

Interessen for at få oplevelser med sin hest er stigende. Flere og flere tilbyder ryttere feriepakker, høhoteller og rideture gennem landskabet.
15. april 2019 kl. 10:48 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce

Flere danskere spænder ridehjelmen og rider ud i det danske landskab for at tilbringe ferien eller fridagene i selskab med deres hest.

Hesteturisme er en ny form for specialturisme, ligesom man kender det inden for nicher som fiskeri, cykling og kajak. Det giver sig udslag i, at flere tilbyder høhoteller, hvor hesten kan overnatte, rideture gennem landskabet med besøg på bl.a. vingårde, eller sågar færdige pakker med all inclusive, hvor der både er mad og overnatning for både rytter og hest.

- Det kan skabe nye muligheder for landbruget og for landdistriktsudviklingen. Hvis man fx forpagter det meste af jorden ud og har lidt jord og nogle staldbygninger, kan man indrette høhotel til ryttere. Har man samtidig en ledig loftslejlighed, kan det blive til rytterlejlighed og være med til at skabe en anden indtægtskilde, forklarer Merethe Kepp, som siden 2014 har arrangeret ferie-ridepakker med overnatning på Bellingegård på Falster og Saxfjedgård på Lolland.

Hun står også bag foreningen FerieRytter, som vil fremme hesteturisme i Danmark.

- Vores gæster spurgte, 'hvor skal vi tage hen næste gang?' Der manglede et overblik over hesteoplevelser i Danmark. Det kan også være sådan noget som rideterapi og horsemanship, fortæller Merethe Kepp.

FerieRytter har derfor samlet de mange hesteaktiviteter på www.ferierytter.dk, og Merethe Kepp mærker en stigende interesse.

- Vi får henvendelser hver eneste uge både fra ryttere, som skal guides det rigtige sted hen, eller som vil leje en hest, og fra folk, som har en ekstra hest og mulighed for at tilbyde overnatning, siger Merethe Kepp, som lige nu har registreret 70 aktører på hjemmesiden og over 2.600 følgere på Facebook-siden.


Håndbog giver inspiration

I 2017 arrangerede FerieRytter den første hesteturisme-konference i Danmark ved Hillerød Horse Show, og i 2018 deltog FerieRytter i en Unesco-konference i Italien om, hvordan hestetursime kan være med til at fremme landdistriktsudvikling.

Foreningen har også udgivet "Håndbog i Hesteturisme", hvor man kan få inspiration til at skabe en levevej med hesteturisme på sin ejendom.

Den største barriere for rideturene ud i det blå er adgangsreglerne.

- Det er en betingelse, at vi har adgang til smukke naturområder, og der er vi trængte. Nogle steder må vi ud på vejen, nogle steder har vi slet ikke adgang, og andre steder deler vi adgangen med vandrere og mountainbikes. Vi har lavet aftaler med især godsejerne om, at vi må ride gennem deres skov, og der har det været en hjælp at oprette lokale rutelaug og informere om god rideskik, forklarer Merethe Kepp, som mener, at udviklingen i hesteturismen skal ses i sammenhæng med en generel tendens i samfundet.

- Vi er blevet et samfund, der er meget stresset. Derfor søger flere mod fx mindfulness og meditation, og det er det samme, vi ser i hesteverdenen, hvor folk gerne vil ud i naturen og slappe af og have ro sammen med en hest, siger hun.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Landbrugsnyt":
Annonce