cookie-og-privatlivspolitik
Søren Korsgaard indstiller sin plov under flækningen til DM i pløjning

11

Billeder

Søren Korsgaard indstiller sin plov under flækningen til DM i pløjning
Foto: Privatfoto

Landbrugsnyt

Historisk guld til årets DM i pløjning

Som den første nogensinde vandt Søren Korsgaard fra Holstebro sit 10. DM, da han forleden var bedst med traktor og vendeplov til LandboUngdoms DM ved Gørlev på Vestsjælland.
08. november 2019 kl. 06:00 Af Lars Hovgaard

Konkurrencepløjning med vendeplov har fået sin helt egen konge i Danmark. Søren Korsgaard leverede forleden et imponerende arbejde - og han kunne fortjent lade sig hylde som DM-vinder for 10. gang.

- Jeg er rigtig godt tilfreds. Ude i traktoren tænkte jeg godt på, at det kunne blive den 10. titel, og det gjorde mig faktisk glad, og jeg kunne nyde det, siger Søren Korsgaard, der tidligere i år vandt bronze ved VM i USA.

Jesper Madsen fik sølv i senior vendeplov, mens Rasmus Pedersen tog sig af tredjepladsen. Vendeplov havde også en landbrugsklasse for nye pløjere, og her bestod podiet af Peder Ellegaard, Kasper Holmbo Bak og Martin T. Jensen. Juniorrækken blev vundet af Christoffer Dam.

22-årige Martin Lindberg Velling fra Hobro er den nye store stjerne i dansk konkurrencepløjning. Han er stadig junior, men for tredje år i træk var han bedst af alle standardpløjere. Han fik suveræne 223,75 point.

Michael Balle vandt senior standardplov, men med hans 207,5 point var han altså et godt stykke efter Martin Lindberg Velling.

Annonce

Søren Korsgaard og Martin Lindberg skal i august 2020 repræsentere LandboUngdom og Danmark ved VM i pløjning, der holdes i Skt. Petersborg.


Vinderne af alle kategorier til DM i pløjning:

Landbrugsklassen, vendeplov: Peder Ellegaard, Give

Vendeplov, junior: Christoffer Dam, Kirke Hyllinge

Vendeplov, senior: Søren Korsgaard, Holstebro

Standardplov, junior: Martin Lindberg Velling, Hobro

Annonce

Standardplov, senior: Michael Balle, Odense

Veteran, classic: Bernd Clemmensen, Byllerup Bov

Veteran, 1-furet: Finn Pedersen, Sæby

Veteran, flerfuret bugseret: Claus Bech, Søndersø

Veteran, flerfuret liftophæng: Hans Fredrik Clemmensen, TinglevKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

SENESTE NYT

MEST LÆSTE

ANNONCE