cookie-og-privatlivspolitik
Gert Klitgaard, økonomichef i Johs. Mertz A/S.
Gert Klitgaard, økonomichef i Johs. Mertz A/S.
Foto: Jan Knudsen/Arkiv

Landbrugsnyt

I plus igen efter vanskelige tider

Johs. Mertz A/S opnår tilfredsstillende resultat på cirka 1,6 millioner kroner efter skat.
21. juni 2020 kl. 11:12 Af Jesper Bøgh

Johs. Mertz A/S med hovedsæde i Maribo kommer ud af regnskabsåret for periode 1. marts 2019 til 29. februar 2020 med et resultat på to millioner kroner før skat og knapt 1,6 millioner kroner efter skat.

Det resultat anser man i ledelsen for tilfredsstillende.

Regnskabet udviser også en nettoomsætning på 297 millioner kroner, hvilket er en stigning på cirka 50 millioner kroner i forhold til forrige katastroferegnskab i virksomheden, der udviste et underskud efter skat på 5,7 millioner kroner.

- 2017 var meget våd, og 2018 var meget tør. Det gik ud over høsten, og det betød, at landmændene trådte hårdt på bremsen i forhold til investeringer i nye maskiner, fortæller Gert Klitgaard, økonomichef i Johs. Mertz A/S om baggrunden for det markante underskud.

- Men siden er optimismen begyndt at spire igen blandt landmændene. Stigningen i nettoomsætningen er udtryk for et øget maskinsalg, øget salg af reservedele og ikke mindst øget aktivitet på vores værksted, forklarer Gert Klitgaard.

Annonce

Økonomichefen anfører derudover, at virksomheden for 14-15 måneder siden iværksatte en genopretningsplan, som også afspejler sig i det positive resultat i virksomhedens seneste regnskab.

- Vi har i høj grad haft fokus på løbende at have det rigtige antal medarbejdere til de opgaver, der er. Det betyder, at vi har haft og fortsat har fokus på bemanding, omkostninger og lagerstyring, siger Gert Klitgaard, der erkender at genopretningen også har betydet et farvel til nogle medarbejdere.

Han tilføjer.

- Konkurrencen er stor, og den er i høj grad med til at holde os skarpe. Også i forhold til, hvor mange maskiner vi skal have stående. I den forbindelse arbejder vi også med, hvordan vi kan få vores kunder til at bestille nye maskiner i god tid, siger han.

Resultatet i Johs. Mertz A/S er cirka 0,5 millioner kroner lavere end budgetteret.

Annonce

- Men regnskabet er påvirket negativt af en forøget medarbejderforpligtigelse på grund af den nye ferielov på cirka 480.000 kroner. Så når man ser bort fra det, så ligger vi meget tæt på budgettet, siger Gert Klitgaard, der ser lyst på fremtiden.

- I dette regnskabsårs første tre måneder er kommet godt fra land, og vi arbejder fortsat videre med de tiltag, som vi tidligere har iværksat, forklarer han.

Coronakrisen har ikke påvirket Johs. Mertz A/S i nævneværdig grad.

- Indtil videre er råvarerne til fødevarebranchen ikke ramt af coronakrisen. Det betyder, at vi heller ikke mærker krisen. Men hvordan krisen udvikler sig de kommende kvartaler er naturligvis usikkert, siger han.

Johs. Mertz A/S har cirka 57 medarbejdere fordelt i Ringsted, Faxe og Maribo, hvoraf knapt 40 er ansat i hovedsædet i Maribo, hvor også administration og lager er placeret.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

SENESTE NYT

MEST LÆSTE

ANNONCE