cookie-og-privatlivspolitik
Vester Ulslev Vingård er blevet hædret med en guldmedalje for en rødvin fra 2016.
Vester Ulslev Vingård er blevet hædret med en guldmedalje for en rødvin fra 2016.
Foto: Ingrid Riis, arkivfoto

Landbrugsnyt

International hæder til lokal vingård

Lollandsk vingård hædret for rødvin ved international prisuddeling.
20. juli 2018 kl. 06:50 Af Jakob Poulsen

Annonce

Preben Jørgensen fra Vester Ulslev Vingård i Vester Ulslev på Lolland er ikke uvant med at blive præmieret for sin lokale vin. Men for nylig kunne han føje en hædersbevisning af de lidt større til samlingen.

Det skete, da vingården modtog en guldmedalje for deres rødvin Blue Label Premium 2016 ved den tyske vinkonkurrence "Internationaler Bioweinpreis". Vinen stammer, som titlen antyder, fra 2016. Den er lavet på Cabernet Cantor tilsat lidt Léon Millot, som er de to druesorter, vingården råder over.

- Jeg er godt tilfreds. Det er helt bestemt noget af det større, jeg har oplevet. Jeg havde på fornemmelsen, at det var en rigtig fin vin, men jeg havde ikke regnet med at få guldmedalje for den.

- Sidste år vandt vi med en dessertvin, og det er jeg også super glad for, men i Danmark er rødvin det sværeste at lave på grund af vores klima, så målt på den skala er det rigtigt stort at vinde en international guldmedalje for en rødvin, siger Preben Jørgensen.

Vinen er lavet på tørrede druer, så det, der bliver tilbage er mere koncentreret - ligesom Amarone. Blue Label Premium 2016 er da også en intens rødvin med en alkoholprocent på 15,5.

Preben Jørgensen har lavet vin i en længere årrække, men produktionen fortsætter ikke ud i al fremtid.

- Jeg bliver snart 73 år, og på et eller andet tidspunkt skal jeg jo holde op. Jeg arbejder også stadig som konsulent for Danida og rejser en del i Afrika, og hvis jeg skal vælge at drosle ned på noget, vil det være vinen, forklarer han uden dog at sætte hverken årstal eller dato på.


Tørke ikke det store problem endnu

Den langvarige tørkeperiode, vi har haft denne sommer, har givet problemer for flere landmænd og bæravlere, men på vingården i Vester Ulslev har den manglende nedbør indtil videre ikke været det store problem.

- Sidste år var det ikke sjovt på grund af al den regn, vi fik, men i år ser det godt ud indtil videre. Vi har ikke haft problemer omkring bestøvning, for druerne er selvbestøvende, så de skal bare have tørvejr og lidt vind. For Léon Millot-sorten, som dækker to tredjedele af mit areal, ser det godt ud. Den anden sort, Cabernet Cantor, er lidt bagefter. Men nu må vi se, hvordan resten af sommeren går, siger Preben Jørgensen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE