cookie-og-privatlivspolitik
Jakob Ellemann-Jensen er ny miljø- og fødevareminister efter Esben Lunde Larsen.

Landbrugsnyt

Jakob Ellemann er ny miljø- og fødevareminister

Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen (V) overtager posten som miljø- og fødevareminister efter Esben Lunde Larsen.
02. maj 2018 kl. 11:47 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce

Statsminister Lars Løkke Rasmussen præsenterede onsdag formiddag Venstres politiske ordfører Jakob Ellemann-Jensen som ny miljø- og fødevareminister.

Han overtager området efter Esben Lunde Larsen, som tirsdag trak sig som miljø- og fødevareminister og meddelte, at han ikke ville genopstille ved næste folketingsvalg.

Jakob Ellemann-Jensen er 44 år og har bl.a. være politisk ordfører for Venstre i Folketinget. Han har været medlem af Folketinget siden 2011.

Ved præsentationen af den nye miljø- og fødevareminister sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen, at Jakob Ellemann-Jensen indtil nu har været en dygtig politisk ordfører.

- Han skal drive vores miljø- og fødevarepolitik videre med større fokus på bæredygtighed, sagde Lars Løkke Rasmussen.

Selv sagde Jakob Ellemann-Jensen:

- Det er en ny opgave, en stor opgave og en svær opgave, hvor jeg skal huske mig selv på, at jeg er politiker. Jeg skal ikke gøre mig til ekspert.

Bæredygtigt Landbrug hilser den nye miljø- og fødevareminister velkommen.

- Jakob Ellemann virker som en robust og viljestærk person, hvilket der i dén grad er brug for i dét ministerium. Han nyder tydeligvis stor opbakning i regeringspartierne, hvilket også er et godt tegn, siger direktør i Bæredygtigt Landbrug, Hans Aarestrup.

Ifølge Bæredygtigt Landbrugs formand Flemming Fuglede Jørgensen bliver den nyudnævnte ministers vigtigste opgave at få reguleret landbrugserhvervet via målinger frem for beregningsmodeller:

- Vi ønsker Jakob Ellemann tillykke med posten, der betyder, at han fremadrettet skal beskæftige sig med det mest betydende erhverv herhjemme. Vi tror på, at han vil gå fordomsfrit til opgaven, og vi vil gøre, hvad vi kan, for at bibringe den nyudnævnte minister faglig viden på området. Vi stiller os til rådighed, når der er behov for det, lyder det fra Flemming Fuglede.

Danmarks Naturfredningsforenings formand Maria Reumert Gjerding glæder sig også til samarbejdet med Jakob Ellemann.

”Tillykke til Jakob Ellemann med en utrolig vigtig ministerpost. Jeg ser rigtig meget frem til et godt og konstruktivt samarbejde om vores natur, miljøet og det rene drikkevand”, skriver hun på Twitter.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Landbrugsnyt":
Annonce