cookie-og-privatlivspolitik
Engestofte Gods ved Sakskøbing.
Engestofte Gods ved Sakskøbing.
Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Landbrugsnyt

Kendte musikere fortolker digte på Engestofte Gods på Lolland

I september lagde Engestofte Gods lokaler til optagelse af en helt ny programserie, som snart kan ses på DR1.
04. november 2019 kl. 18:00 Af Jakob Poulsen

Annonce

Det er ikke hver dag, at Engestofte Gods ved Sakskøbing kommer på landsdækkende tv. Men fra midt i november og næsten frem til jul kan man hver torsdag komme med indenfor på godset, når DR1 blænder op for en ny programserie efter svensk forbillede med titlen "Helt lyrisk".

Her skal 12 professionelle danske musikere sætte musik og sang til tekster, som er skrevet af kendte danske digtere - blandt dem Emil Aarestrup, der udover at være digter også var læge i blandt andet Sakskøbing og Nysted i første halvdel af 1800-tallet.

De 12 musikere, der skal fortolke digternes tekster, er Poul Krebs, Bro, Aura, Barbara Moleko, Caroline Henderson, Dorthe Gerlach, Hjalmer, Jokeren, Lina Rafn, Steen Jørgensen, Søren Sko og Wafande, oplyser DR i en pressemeddelelse.

Udover Emil Aarestrup skal de sætte musik og sang til tekster af Michael Strunge, Tove Ditlevsen, Gustaf Munch Petersen, Ivan Malinowski, Grethe Risbjerg Thomsen, Jens August Schade, Morten Nielsen og Halfdan Rasmussen.

I det første program, som sendes på DR1 torsdag 14. november klokken 21, er det Poul Krebs og Bro, som får til opgave at fortolke Michael Strunges digt "Livets hastighed".

Det er Lise Rønne, som tidligere har været vært på blandt andet det europæiske Melodi Grand Prix, X Factor og Aftenshowet, der er vært på "Helt lyrisk", og hun er i løbet af arbejdet med programmet selv blevet klogere på lyrik, fortæller hun.

Programmerne blev optaget foran et livepublikum på Engestofte over tre dage midt i september. Og på godset er administrerende direktør Mette Egeskov glad for at have lagt lokaler til, selvom hun af gode grunde ikke har set nogen af udsendelserne endnu.

- Produktionsselskabet, der har optaget det, lejede sig ind hos os. Det var enormt sjovt at være med til, og det kørte rigtigt godt. De var meget søde, både folkene fra produktionsselskabet og musikerne, så vi har været rigtigt glade for det, og vi gør det gerne igen en anden gang, siger Mette Egeskov.

Da programmerne endnu ikke har været sendt, kan hun naturligt nok ikke svare på, hvor meget Engestofte vil få ud af det i form af omtale og nye kunder.

- Vi ved ikke, hvor meget Engestofte bliver nævnt, men vi sagde til dem, at de gerne måtte nævne Lolland mest muligt, så vores egn får noget positiv omtale. Man kan jo håbe, at folk får lyst til at komme ned og besøge os, når de ser udsendelserne i tv, slutter Mette Egeskov.

Første afsnit af "Helt lyrisk" sendes som nævnt torsdag 14. november klokken 21, men det kan ses på DR TV på nettet allerede klokken 06.00 samme dag. De resterende programmer sendes de følgende fem torsdage.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her