cookie-og-privatlivspolitik
På Fårets dag påskelørdag den 20. april er det muligt at komme helt tæt på de søde nyfødte påskelam.
På Fårets dag påskelørdag den 20. april er det muligt at komme helt tæt på de søde nyfødte påskelam.

Landbrugsnyt

Klap et lam i påsken

Påskelørdag 20. april åbner de danske fåreavlere dørene op til Fårets dag. Der bliver rig mulighed for at klappe de nyfødte lam, smage på de udsøgte varer og selv prøve kræfter som fåreavler.
17. april 2019 kl. 11:03 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce

Rundt om i hele landet slår næsten 50 fåreavlere stalddøren op lørdag 20. april til Fårets dag. De fleste steder mellem kl. 10 og 16. På Sjælland og øerne har 18 fåreavlere valgt at være med.

Der fødes mange lam i de danske fårebesætninger netop omkring påske, og derfor er Fårets dag en unik mulighed for at opleve en fårebesætning og se de små lam hoppe omkring.

Læmmeperioden er årets højdepunkt som fåreavler, hvor de fleste får hele deres produktion. Hvem bliver ikke glad af at se dikkende haler på lam, der dier, og høre lam og får, der kalder på hinanden?

På Fårets dag har børnene mulighed for at klappe tamme dyr, og alle kan nyde den omgivende natur. Nogle steder er det også muligt at se andre husdyr som ponyer, heste, høns, kaniner, marsvin og hængebugsvin.


Uld, pels og pølser

På nogle af gårdene er der mulighed for at opleve forskellige aktiviteter som hyrdehundeopvisning, pilefletning, eller demonstration af spinding og filtning. Rigtig mange steder byder man på smagsprøver af fåre- og lammekød. Mange gårde har salg af uld- og skindprodukter samt spegepølser fra egen produktion.

Hvis man går med tanker om selv at holde får, kan man få inspiration og samtidig benytte lejligheden til at få en snak om glæden ved at holde får, de mange forskellige racer og deres egenskaber.


Find en gård nær dig

Fårets dag holdes i et samarbejde mellem Dansk Fåreavl, Brancheforeningen Får og Geder, Sydvestjyske-, Fynske-, Sjællandske Fåreavlere samt Gotlænderforeningen.

Den landsdækkende oversigt over åbne gårde på Fårets dag kan ses på faaroggeder.dk, sheep.dk, og www.gotlam.dk.

Den regionale oversigt findes på sjfaar.dk.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her