cookie-og-privatlivspolitik
Madens Folkemøde skal bringe borgere fra land og by sammen, ønsker Mette Touborg, der ikke selv har nogen livret.
- Jeg er begejstret for stort set alt grønt - ikke mindst kål, fortæller hun.

2

Billeder

Madens Folkemøde skal bringe borgere fra land og by sammen, ønsker Mette Touborg, der ikke selv har nogen livret. - Jeg er begejstret for stort set alt grønt - ikke mindst kål, fortæller hun.
Foto: Anders Knudsen

Landbrugsnyt

Klima vil fylde på madfolkemøde

Madens Folkemødes nye formand, Mette Touborg, er optaget af økologi, bæredygtighed og klima.
30. november 2019 kl. 06:00 Af David Arnholm

Annonce

På et bestyrelsesmøde forleden blev Mette Touborg valgt som ny formand for Foreningen Madens Folkemøde på Lolland. Dermed har foreningen fået en formand, der ikke bare er optaget af madkultur, men også større emner som økologisk omstilling, bæredygtighed og klimaudfordringer.

Eksempelvis satte hun Lejre på danmarkskortet, da hun som borgmester stod i spidsen for et projekt, hvor økologien blev tænkt ind i så godt som alle beslutninger. "Københavns økologiske forhave", blev Lejre kaldt, og det blev bemærket af bestyrelsen bag Madens Folkemøde.

- Mette Touborg er en dygtig leder, der gennem sit engagement i Lejres økologiske omstilling har vist, at hun formår at samle folk med forskellige holdninger om det samme bord. Hun har stærke holdninger til mad, bæredygtighed og vores madkultur generelt, og hun formår at sætte handling bag ordene, mener Mette Egeskov, der har passet jobbet som bestyrelsesformand, efter at Kasper Fogh stoppede, da han i august blev spindoktor for kulturminister Joy Mogensen.

Og Mette Touborg er da også klar til at sætte sit præg på programmet for Madens Folkemøde, der næste år holdes 15.-16. maj.

- Jeg kommer med det, jeg har med mig, herunder mit netværk og min tilgang til tingene, og jeg havde ikke sagt, jeg vil være frivillig formand, hvis ikke jeg vil lægge engagement og begejstring i det, forsikrer hun og fortæller, at klima vil være et emne, hun forventer vil fylde meget.

Mette Touborg er dog også optaget af mange andre aspekter ved maden og ved folkemødet - ikke mindst det, der handler om at bringe folk sammen. Der er nemlig behov for et større samarbejde og en større forståelse mellem folk, der bor på landet og producerer fødevarerne, og folk, der bor i byen og køber og spiser fødevarerne.

- Maden er noget af det, der binder os sammen som land, uanset hvor vi bor, men der er brug for, at vi får skabt sammenhængen fra jord til bord, siger hun og tilføjer, at det derfor også er vigtigt, at der bliver tid til debatter, hvor deltagerne kan stille spørgsmål og kommentere.

Og jo, hun var skam på Madens Folkemøde i maj.

- Jeg synes, det er nogle helt fantastiske omgivelser - godset og landskabet og produktionsjorden, siger hun og har også indtryk af, at hun får en god bestyrelse i ryggen.

- Der er nogle rigtig dygtige og kompetente mennesker med et meget stort drive, siger hun.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her