cookie-og-privatlivspolitik
Peter Stybe Petersen fra Troldebakken Frugtplantage deltog i Tænketanken Frejs første Mad & Mad-event, der stod i æblernes tegn. Ved eventet var der god dialog mellem fødevareproducenter og danske forbrugere, fortæller han.
Peter Stybe Petersen fra Troldebakken Frugtplantage deltog i Tænketanken Frejs første Mad & Mad-event, der stod i æblernes tegn. Ved eventet var der god dialog mellem fødevareproducenter og danske forbrugere, fortæller han.
Foto: Jens Henrik Nybo

Landbrugsnyt

Københavneren og landmanden til fællesspisning

Tænketanken Frej er klar med nyt måltidskoncept.
08. november 2018 kl. 11:30 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce

Danmark er et lille land, der er kendt for sin stolte fødevareproduktion. Alligevel synes afstanden mellem land og by større end aldrig før. Tænketanken Frej lancerer derfor med støtte fra Foreningen Plandanmark det nye måltidskoncept Mad & Mad. Her vil borgere på tværs af spisevaner, generationer og holdninger mødes om et fælles måltid med personen, der har produceret fødevaren.

- Med vores nye måltidskoncept forsøger vi i Tænketanken Frej at mindske afstanden mellem os, der forbruger fødevarer og de danske landmænd, der producerer fødevarer. Og hvad er et bedre fundament for dialog end at mødes over et lækkert måltid?

Sådan udtaler Emilie Roepstoff, der er frivillig i Frej, vokset op i Nordsjælland og nu bor i København.

Tænketanken Frej har allerede holdt deres første Mad & Mad-event, der stod i æblernes tegn. Her mødtes kritiske journalister, CBS-studerende og tidligere kantineledere en af Danmarks største æbleavlere, Karina og Peter Stybe Petersen fra Hørve.

- Det var spændende for os at komme til Mad & Mad på Nørrebro og møde både ældre og yngre medborgere, der havde en enorm nysgerrighed og et imponerende engagement i vores danske produktion af æbler. Vi talte om alt fra min motivation som landmand, brugen af pesticider, og hvordan vi kan få flere danske æbler i supermarkederne. Tænketanken Frejs fællesspisning og den efterfølgende dialog var et konstruktivt mødested mellem os fødevareproducenter og danske forbrugere, som jeg sjældent før har oplevet, siger Peter Stybe Petersen.

Frejs næste Mad & Mad-event finder sted d. 13. november. Denne gang er temaet svampe, som muligvis kan være et alternativ til kød i fremtiden. Den danske svampeproduktion er dog faldende, og ved eventet bliver der set på, hvad det skyldes, og hvordan man producerer svampe. Det fortæller adm. direktør, Ebbe Korsgaard, fra Beyond Coffee, mere om. Beyond Coffee indsamler kaffegrums til at gro spisesvampe i.

Den 5. december holder Tænketanken Frej et juleevent, hvor temaet er (jule)gris. Her bliver der set på, hvordan er det at være svineproducent i en tid, hvor dansk konventionel griseproduktion er til debat. De talentfulde madlavningsentusiaster fra Suhrs Madakademi vil forberede aftenens måltid - en "hel" halv gris produceret af svineproducent Niels Rasmussen, fra Lolland. Han vil fortælle deltagerne om livet som konventionel landmand og hans tanker om egen svineproduktion.

Du kan læse mere og tilmelde dig på www.taenk-frej.dk.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Landbrugsnyt":
Annonce