Annonce
Landbrug

Københavneren og landmanden til fællesspisning

Peter Stybe Petersen fra Troldebakken Frugtplantage deltog i Tænketanken Frejs første Mad & Mad-event, der stod i æblernes tegn. Ved eventet var der god dialog mellem fødevareproducenter og danske forbrugere, fortæller han. Foto: Jens Henrik Nybo

Tænketanken Frej er klar med nyt måltidskoncept.

Danmark er et lille land, der er kendt for sin stolte fødevareproduktion. Alligevel synes afstanden mellem land og by større end aldrig før. Tænketanken Frej lancerer derfor med støtte fra Foreningen Plandanmark det nye måltidskoncept Mad & Mad. Her vil borgere på tværs af spisevaner, generationer og holdninger mødes om et fælles måltid med personen, der har produceret fødevaren.

- Med vores nye måltidskoncept forsøger vi i Tænketanken Frej at mindske afstanden mellem os, der forbruger fødevarer og de danske landmænd, der producerer fødevarer. Og hvad er et bedre fundament for dialog end at mødes over et lækkert måltid?

Sådan udtaler Emilie Roepstoff, der er frivillig i Frej, vokset op i Nordsjælland og nu bor i København.

Tænketanken Frej har allerede holdt deres første Mad & Mad-event, der stod i æblernes tegn. Her mødtes kritiske journalister, CBS-studerende og tidligere kantineledere en af Danmarks største æbleavlere, Karina og Peter Stybe Petersen fra Hørve.

- Det var spændende for os at komme til Mad & Mad på Nørrebro og møde både ældre og yngre medborgere, der havde en enorm nysgerrighed og et imponerende engagement i vores danske produktion af æbler. Vi talte om alt fra min motivation som landmand, brugen af pesticider, og hvordan vi kan få flere danske æbler i supermarkederne. Tænketanken Frejs fællesspisning og den efterfølgende dialog var et konstruktivt mødested mellem os fødevareproducenter og danske forbrugere, som jeg sjældent før har oplevet, siger Peter Stybe Petersen.

Frejs næste Mad & Mad-event finder sted d. 13. november. Denne gang er temaet svampe, som muligvis kan være et alternativ til kød i fremtiden. Den danske svampeproduktion er dog faldende, og ved eventet bliver der set på, hvad det skyldes, og hvordan man producerer svampe. Det fortæller adm. direktør, Ebbe Korsgaard, fra Beyond Coffee, mere om. Beyond Coffee indsamler kaffegrums til at gro spisesvampe i.

Den 5. december holder Tænketanken Frej et juleevent, hvor temaet er (jule)gris. Her bliver der set på, hvordan er det at være svineproducent i en tid, hvor dansk konventionel griseproduktion er til debat. De talentfulde madlavningsentusiaster fra Suhrs Madakademi vil forberede aftenens måltid - en "hel" halv gris produceret af svineproducent Niels Rasmussen, fra Lolland. Han vil fortælle deltagerne om livet som konventionel landmand og hans tanker om egen svineproduktion.

Du kan læse mere og tilmelde dig på www.taenk-frej.dk.

  • Peter Stybe Petersen fra Troldebakken Frugtplantage deltog i Tænketanken Frejs første Mad & Mad-event, der stod i æblernes tegn. Ved eventet var der god dialog mellem fødevareproducenter og danske forbrugere, fortæller han. Foto: Jens Henrik Nybo
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

112

Bil i brand på motorvejen

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Lolland

Efter voldsom brand: Militærmuseum genopstår

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Nu skal pengene findes: Besparelser for 16 millioner kroner sendes i høring

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem

Indland

Over 800 butikker vil donere overskudsmad i påsken

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Kæmpe kovending: Alligevel flertal for omfartsvej

Lolland

Engang var den Danmarks bedste Aldi: Nu åbner den snart som Rema 1000

Guldborgsund

Revyen solgte ud: - Nu skal vi lige komme os over chokket