cookie-og-privatlivspolitik
Skråningerne, som før blev ryddet med en buskrydder og en græsklipper, klares nu med den medkøbte slagleklipper.

3

Billeder

Skråningerne, som før blev ryddet med en buskrydder og en græsklipper, klares nu med den medkøbte slagleklipper.

Landbrugsnyt

Kompakt teleskoplæsser sikrer fjernvarmen

Teleskoplæsseren MT420H fra Manitou løser dagligt mange vidt forskellige opgaver hos Egedal Fjernvarme A/S.
29. oktober 2019 kl. 18:00 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce

Da Egedal Fjernvarme efterspurgte en maskine, der kunne passere gennem en døråbning på 2x2 meter blev maskinhandleren Scantruck i Ringsted sat på lidt af en opgave.

Til deres nybyggede fjernvarmeanlæg havde de brug for en maskine, der både kunne rydde sne, feje vendepladsen og adgangsveje for medarbejdere og leverandører, og som samtidig kunne håndtere den leverede biomasse inde i lageret.

De snævre adgangsforhold til opbevaringen af biomasse skar dog hårdt ned på feltet af mulige maskiner.

- Vores lager på 2.600 kubikmeter træflis skal 1-2 gange om året skubbes sammen. Problemet er, at åbningen ind til lageret kun måler 2 x 2 meter. Reelt er det mindre, for der er monteret en stålkarm, som også tager noget plads. Alternativet til maskinen var at skære en større døråbning i betonen, og det havde vi ikke lyst til, forklarer Jørn Arne Nielsen, adm. direktør i Egedal Fjernvarme A/S.

Valget faldt på Manitous ultrakompakte teleskoplæsser MT420H, som er både kraftfuld og alsidig.

- En venderadius på under tre meter og et udskud på 2,5 meter betyder, at vi kan toppe lageret op uden problemer, siger driftstekniker Michael Gadgaard, der til dagligt er fører af maskinen, som er købt med jordskovl, fejekost, gafler og en 1,80 meter bred slagleklipper.


Stærk, smidig og behagelig

Maskinen blev leveret i april 2019, og den har allerede gjort Michael Gadgaards arbejde lettere på flere områder. Især slagleklipperen fjerner en stor fysisk belastning for ham, når anlæggets ydre rammer med flere stejle skråninger skal holdes i fin stand.

- Skråningerne ved anlægget klippede vi tidligere med buskrydder og en 1 meter bred græsklipper, hvilket var hårdt for ryg, knæ og ankler. Nu kan vi klare opgaven med slagleklipperen, da der er lang rækkevidde med udskuddet, siger Michael Gadgaard.

Som tidligere kranfører er han begejstret for de mange funktioner, der er lagt i joysticket.

- Maskinen skal dog lidt op i omdrejninger for at udføre flere funktioner samtidigt, men det er absolut det eneste lille minus, jeg kan finde på den. Der er nem adgang, den kan vende på en femøre, og især krabbestyringen er rigtig dejlig, når jeg skal manøvrere på begrænset plads. Den er virkelig behagelig at arbejde med, og den dækker så rigeligt vores behov, fastslår Michael Gadgaard.

Udsynet til højre er reduceret på grund af den sideliggende teleskoparm, men det har han hurtigt lært at forholde sig til.

- Det var den største maskine på markedet, som kunne køre gennem porten. Jeg har tidligere arbejdet med dumper, minigraver og senest været kranfører, men jeg kendte ikke selv til Manitou, før jeg fik mærket anbefalet. Den har alle de funktioner, vi har brug for - indenfor og ude. De andre maskinmærker, vi også kiggede på, lå en del højere i pris, og så var komforten ikke nær så god. Vi er rigtig tilfredse med valget, understreger han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE