cookie-og-privatlivspolitik
Bæredygtigt Landbrug hylder landmand, der bryder gødningsreglerne som en sand korsridder. Forkasteligt at opildne til lovbrud, mener fødevareminister Mette Gjerskov./Ritzau/(Claus Bonnerup/POLFOTO/Arkiv)
Landbrug & Fødevarer går videre i sagen om det pesticidforbud, som Egedal Kommune har udstedt omkring en vigtig drikkevandskilde. Arkivfoto
Foto: Arkivfoto

Landbrugsnyt

L&F vil stævne kommune i sag om pesticidforbud

Sagen om kommunes forbud mod brug af pesticider ved drikkevandskilde tager endnu en drejning.
30. januar 2018 kl. 14:10 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce

Miljø- og Fødevareklagenævnet gav kort før jul Egedal Kommune medhold i, at den kunne udstede et forbud mod brug og opbevaring af plantebeskyttelsesmidler til lodsejerne ved Bjellekær Kildeplads med hjemmel i miljøbeskyttelseslovens §24.

Landbrug & Fødevarer havde i samarbejde med Nordsjællands Landboforening og Landboforeningen Gefion indbragt sagen for klagenævnet på vegne af en gruppe berørte lodsejere i området.

Landbrug & Fødevarer er stærkt uenig i afgørelsen, og primærbestyrelsen vil derfor forfølge sagen videre i det retslige system som en principsag.

- Det er en ekstremt vigtig sag for alle landmænd, der kan blive ramt, hvis andre kommuner følger samme spor som Egedal. Vi vurderer ikke, at kommunen har løftet sin bevisbyrde. Derfor forfølger vi den naturligvis videre som principsag på medlemmernes vegne, og forbereder lige nu en stævning mod kommunen, siger Lars Hvidtfeldt, viceformand i Landbrug & Fødevarer.

Han tror, at landbruget står med gode chancer for at få medhold.

- Man har aldrig tidligere og på så spinkelt et grundlag anvendt den bestemmelse, som Egedal Kommune har brugt som begrundelse for sin afgørelse. Derfor vurderer vores jurister da også, at vi står med en solid sag, juridisk set, siger Lars Hvidtfeldt.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Landbrugsnyt":
Annonce