cookie-og-privatlivspolitik
Jens Munk Kruse (tv.), formand for Danske Landbrugsskoler, og Henrik L. Jensen, forstander på Landbrugsskolen Sjælland, ønsker en stærkere relation mellem landbrugsskoler og det omgivende samfund.

2

Billeder

Jens Munk Kruse (tv.), formand for Danske Landbrugsskoler, og Henrik L. Jensen, forstander på Landbrugsskolen Sjælland, ønsker en stærkere relation mellem landbrugsskoler og det omgivende samfund.

Landbrugsnyt

Landbrugsskoler vil have samfundsaccept tilbage

Der er brug for at bygge bro mellem land og by, hvis der skal rekrutteres flere elever til landbrugsskolerne, lød parolen fra landbrugsskolernes fælles årsmøde.
02. september 2019 kl. 08:42 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce

Svage relationer til det omgivende samfund spænder ben for landbrugsskolernes muligheder for rekruttering af nye elever. Derfor melder landbrugsskolerne sig nu ind i kampen om at samle land og by.

- Folk er blevet fremmedgjorte overfor landet. De har mistet den kulturelle horisont, og derfor skal vi hjælpe med at bygge bro mellem by og land, så folk kan finde ud af, at vi alligevel ikke er så langt fra hinanden, siger formand for Danske Landbrugsskoler, Jens Munk Kruse, som til daglig er forstander på Dalum Landbrugsskole.

Sammen med repræsentanter fra alle jordbrugets uddannelser var han forleden til fælles årsmøde på Landbrugsskolen Sjælland og her stod spørgsmålet om rekruttering højt på dagsordenen.

- Der er alt for meget fokus på høj indtjening og prestige i lange boglige uddannelser, når de unge vælger uddannelse. Vi skal bryde den logik og blive bedre til at fremhæve værdien af at være dygtig til noget praktisk, siger forstander for Landbrugsskolen Sjælland, Henrik L. Jensen, der var vært for årsmødet.

Blandt landbrugsskoleforstanderne er der bred enighed om, at vejen frem er at skabe en tættere relation mellem skolerne og det omgivende samfund.

- Det kan for eksempel være ved at sende vores elever ud i lokalsamfundet, hvor de vil blive tvunget til at forholde sig aktivt til omverdenens krav og forventninger til fremtidens fødevareproduktion, siger Henrik L. Jensen.

Formanden for Danske Landbrugsskoler tilføjer:

- Det kan bare ikke nytte noget, at vi går rundt og synes, vi er superfede, hvis de unge synes, vi ligner nogle gamle triste mænd. Det er lidt ligesom en Fiat Multipla. Den er super praktisk, fyldt med gode detaljer, men meget lidt sexet. Det samme gælder desværre lidt for vores uddannelser. Vi skal simpelthen blive bedre til at sælge os selv over for de unge, siger Jens Munk Kruse.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Landbrugsnyt":
Annonce