cookie-og-privatlivspolitik
Fødevarer og udvikling inden for denne branche har før trukket mange mennesker til Engestofte, og nu skal et kæmpe arrangement i form af et "Madens Folkemøde" prøves af til maj.
Fødevarer og udvikling inden for denne branche har før trukket mange mennesker til Engestofte, og nu skal et kæmpe arrangement i form af et "Madens Folkemøde" prøves af til maj.
Foto: Arkiv

Landbrugsnyt

Madens Folkemøde bliver også for børn og unge

Programmet for Madens Folkemøde i maj på Engestofte Gods er endnu ikke fastlagt, men en masse gratis tilbud for børn og unge er klar.
18. marts 2019 kl. 09:58 Af Kim Møller Pedersen

Annonce
FAKTA
Madens Folkemøde bliver organiseret og afviklet af Food Organisation of Denmark (FOOD), som er en nonprofit-organisation.
Madens Folkemøde er skabt af en gruppe af mennesker, som også udgør bestyrelsen for Foreningen Madens Folkemøde: Formand Kasper Fogh, politik- og kommunikationschef i Cevea, næstformand Mette Egeskov, repræsentant for Engestofte Gods, Per Kølster, formand for Økologisk Landsforening, Henrik Høegh (V), viceborgmester i Lolland Kommune, Peter Engberg Jensen, erhvervsmand og tidligere koncernchef hos Nykredit, Kim Rahbek Hansen, restauratør og iværksætter, Anne Birgitte Agger, direktør for Hotel- og Restaurantskolen, Mette Egeskov, repræsentant for Engestofte Gods, Lisbeth Olsgaard, Head of Branding i Landbrug & Fødevarer, samt Claus Meyer, gastronomisk iværksætter.

Har vi helt glemt den gode smag, og er vores mad udelukkende blevet et spørgsmål om kalorier, sundhed og industrialiserede fødevarer? Hvad betyder det for de unge, de gamle og for miljøet?

Sådan lyder nogle af spørgsmålene, som madforskere og topkokke kommer til at diskutere ved Madens Folkemøde på Engestofte Gods.

Programmet for det stort anlagte folkemøde er dog endnu ikke endeligt fastlagt, men pressemedarbejder Augusta Rosenbech Scheving fra organisationen Food - som står for afviklingen af folkemødet - håber meget på, at elever og studerende vil gøre brug af de mange gratis tilbud, som allerede nu kan præsenteres som en del af det kommende folkemøde.


Det er også for børn og unge

- Madens Folkemøde er i høj grad også et børnenes møde. Derfor har vi en særskilt programrække med aktiviteter for børn og unge i alle aldre. Vi har fået en række af Danmarks dygtigste madhåndværkere, kunstnere og foreninger fra både lokalområdet og resten af Danmark ombord, fortæller Augusta Rosenbech Scheving.

De omtalte madhåndværkere med mere byder på Madens Folkemøde således også ind med oplevelser i børnehøjde, hvor der er plads til at udforske, undersøge, lege og lære om alt det, vi spiser.

- Derfor vil vi rigtig gerne byde lokale folkeskoler, gymnasier og erhvervsskoler velkomne. Det er nemlig helt gratis for skoleklasser og deres lærere at deltage på Madens Folkemøde, tilføjer Augusta Rosenbech Scheving.

For folkeskoleelever kunne et eksempel på en af de mange oplevelser være en fermenteringsworkshop med Meyers Madhus, hvor børnene får fingrene ned i surdej og syltning og lærer, hvordan man selv kan skabe langtidsholdbar mad uden e-numre og andre tilsætningsstoffer.

Det kunne også være en fotoworkshop med den lokale kunstner Ann-Vibeke Munter. Her kan børnene skabe deres egne kunstværker med grøntsager som motiv, og de får naturligvis værkerne med hjem. En rullende kogeskole for 2. til 5. klassetrin med Fars Køkkenskole og Mors Verdenskøkken er også med i den brede vifte af tilbud.


Morgenklub og hjernemad

Det samme er vildt- og kødworkshops, en morgenmadsklub og hjernemad. Her er børnene med til at lave morgenmad af overskudsmadvarer fra fødevarebanken.

For erhvervsskole- og gymnasieeelever bliver der en stor blindsmagningsquiz og en konkurrence med test af smagsløg og råvareforståelse. Desuden vil der være tre bud på fremtidens mad med professorer fra Københavns Universitet samt en interaktiv debat om smag, kost og ernæring.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Landbrugsnyt":
Annonce