Annonce
Landbrug

Madens Folkemøde søger frivillige

Engestofte Gods har fået støtte af Realdania til renoveringen af den gamle lade, som skal være centrum for de største debatter på Madens Folkemøde. Foto: Jan Knudsen

Lolland-Falsters nye Madens Folkemøde bygger på et fundament af frivillighed, og derfor søges der nu frivillige til det stort anlagte event 10.-11. maj på Engestofte Gods.

Bornholm har et folkemøde, Hirtshals har et folkemøde om natur, Mors har et kulturfolkemøde, og til maj får Lolland-Falster et folkemøde om mad. Det foregår nærmere bestemt 10.-11. maj på Engestofte Gods lige på grænsen mellem Lolland og Guldborgsund Kommuner.

Idéen med Madens Folkemøde er at få gang i en samtale om, hvor vi skal hen som madland, både når det kommer til natur, fødevareproduktion og -forædling, fælles måltider, gastronomi og sundhed. Det skal ske ved debatter, workshops om madhåndværk og et madmarked, hvor fødevareproducenter giver smagsprøver på gode fødevarer.

Der vil desuden være et særligt område for børn og unge med undervisning og skolekøkken, hvor de bogstaveligt talt kan få fingrene ned i bolledejen og lære om madlavning.

Men for at Madens Folkemøde kan lykkes, er der behov for frivillige hænder, og derfor søges der nu frivillige. I alt skal der bruges i omegnen af 500 frivillige.

- Madens Folkemøde bygger på et fundament af frivillighed, der er ingen i bestyrelsen, som får løn for arbejdet. Hovedparten skal være lokale kræfter, som får lov at være med til at forme folkemødet, så vi håber på stor lokal opbakning, siger kommunikationsansvarlig Stephen Kastberg Haar.

Et væld af opgaver

Der bliver brug for frivillige til at varetage mange forskellige opgaver, som blandt andet at opsætte og nedtage scener, stande, borde og bænke, til at hjælpe med at renholde pladsen, til at styre parkering, til indgangen, til logistik og koordinering og til at hjælpe besøgende med at finde rundt. Der er også behov for folk, der kan står for scenearbejdet, et design- og dekorationsteam, barteam og tjenerteam.

- Som frivillig kommer man til at være med til at skabe et stort event fra bunden af, som skal være vedvarende. Man bliver en del af et fællesskab og er med til at støtte lokalområdet og de lokale fødevareproducenter. Som frivillig får man mad og forplejning, og vi håber, når man står lørdag aften og får en øl, at man siger, wow, hvor er det fedt at være med til. Derfor opfordrer vi også til, at man melder sig som frivillig sammen med familie eller venner, da man har mulighed for at være på samme hold og dele oplevelserne med hinanden, siger Stephen Kastberg Haar.

Er du interesseret i at være frivillig på Madens Folkemøde 10.-11. maj, kan du tilmelde dig på hjemmesiden: Her
Er du fra en forening kan du skrive til Viktoria Sjødahl på denne mail
Du kan læse mere om at være frivillig på deres hjemmeside

Artiklen fortsætter efter annoncen

Sidste udkalde for stande

Madens Folkemøde har kunnet mærke stor opbakning fra foreninger og fødevareproducenter og er man interesseret i at få en stand eller har en idé til en workshop inden for eksempelvis madhåndværk eller et arrangement for børn og unge, er det ved at være sidste udkald.

"Debatter og talks" bliver det største tema på Madens Folkemøde, og der har været så stor interesse for at være med, at der bliver udvidet fra tre til fem scener. Arrangørerne er dog endnu ikke klar til at melde ud, hvem debattørerne er. Et fuldt program over de forskellige events ventes at være klar til april.

Drivkræfterne bag Madens Folkemøde tæller bl.a. kok og iværksætter Claus Meyer, Mette Egeskov fra Engestofte Gods, Kasper Fogh, politik- og kommunikationschef i tænketanken Cevea, som er bestyrelsesformand for Madens Folkemøde, Henrik Høegh, viceborgmester i Lolland Kommune og tidligere fødevareminister, Peter Engberg, tidligere koncernchef i Nykredit og formand for Business LF og Kim Rahbek, restauratør og iværksætter bag Sticks N' Sushi.

  • Engestofte Gods har fået støtte af Realdania til renoveringen af den gamle lade, som skal være centrum for de største debatter på Madens Folkemøde. Foto: Jan Knudsen
Annonce
Annonce
Annonce
Lokal nyt

Mobning sendte Nicolai i misbrug: Nu går han landet rundt -  baglæns

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Bil i brand på motorvejen

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Lolland

Engang var den Danmarks bedste Aldi: Nu åbner den snart som Rema 1000

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan