Annonce
Landbrug

Mange så på påskelam

Mange benyttede sig af muligheden for at opleve påskelam på Fårets dag. Her er det kultsorte lam af racen Sånefår på Snoremark Mjødbryggeri, hvor der på Fårets dag også var smagsprøver på mjød og lammekød. Foto: Denny Michael Jakobsen

Fåreavlerne på Sjælland fik mange familier på besøg for at opleve påskelam på Fårets dag, selvom påskevejret var bidende koldt.

Trods det kølige vejr i påsken valgte mange familier at tage ud og klappe påskelam på Fårets dag. Påskelørdag havde en lang række fåreavlere landet over åbnet stalddøren, så besøgende kunne opleve en fårebesætning og se de små lam hoppe omkring.

- Det gik fantastisk, vi fik mange nye kunder, og der var nærmest trafikkaos. Havde det været 15 grader og solskin, tør jeg næsten ikke tænke på det trafikkaos, der ville være på de smalle grusveje, fortæller Anne Hjelm fra Birkemosehus, som også er næstformand i Brancheforeningen Får og Geder.

Hun vurderer, at der var 200-300 besøgende på Birkemosehus i Lorup ved Tystrup-Bavelse-søerne, hvor hun har en besætning af Gotlandske Pelsfår, og hendes indtryk er, at der generelt har været godt med besøgende på gårdene på Sjælland, hvor 12 fåreavlere havde åbnet dørene.

Det glade vanvid
På Kirsebærgården i Nakke ved Nykøbing Sjælland var der 600-800 besøgende på det lille økologiske landbrug, der på dagen havde fire påskelam.

- Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at der kom så mange, fortæller Birgitte Sally, som ejer Kirsebærgården, og var med på Fårets dag for første gang.

På Fårets dag åbnede hun en ny gårdbutik og café, og der var også boder fra en række af Odsherreds små producenter med alt fra honning til keramik og uldsokker, ligesom der blandt andet var salg af spegepølser, tapaspølser og smagsprøver på røget lammefilet.

- Vi er ovenud tilfredse, men vi har også lært noget til næste år i forhold til for eksempel at dirigere trafikken, der kunne vi godt have brugt tre folk alene til det. Det var det glade vanvid, og vi blev nødt til at åbne en ekstra fold, så folk kunne parkere, fortæller Birgitte Sally, som også kan konstatere, at alt frostkødet blev revet væk.

Lokal PR gør en forskel
Inden Fårets dag blev hun interviewet til P4, og det havde en klar effekt på besøgstallet.

- Der var så mange, at jeg stod med 200 ad gangen til hver rundvisning. Min fornemmelse er, at det, at vi driver kursuscenter og samtidig har et lille økologisk landbrug, gør folk nysgerrige, fortæller Birgitte Sally.

På Birkemosehus var der også på Fårets dag smagsprøver på spegepølser og salg af uld- og skindprodukter filtstøvler, garn, og Birkemosehus-honning i den store gårdbutik.

- Vores sortiment af uldskindsprodukter i gårdbutikken, sammenholdt med at børnene kan klappe påskelam, gør, at der er noget for både børn og bedsteforældre, fortæller Anne Hjelm, som fik en god afsætning i gårdbutikken af garn, filtsko, skind og nye bestillinger på lammekød til efteråret.

- Det, at du har et åbent hus-arrangement som Fårets dag, hvor du laver PR lokalt, kombineret med presseomtale, giver nye kunder. Jeg kunne genkende nogle enkelte kunder, men ellers var det nye ansigter. Vi ved, at folk gerne kører langt, når der er åbent hus-arrangementer på landet. Folk kigger på et kort og kører efter det, fortæller Anne Hjelm.

Fårets dag holdes i et samarbejde mellem Dansk Fåreavl, Brancheforeningen Får og Geder, Danske Lammeproducenter, sydvestjyske-, fynske-, og sjællandske fåreavlere og Gotlænderforeningen.

  • faar
    Mange benyttede sig af muligheden for at opleve påskelam på Fårets dag. Her er det kultsorte lam af racen Sånefår på Snoremark Mjødbryggeri, hvor der på Fårets dag også var smagsprøver på mjød og lammekød. Foto: Denny Michael Jakobsen
Annonce
Annonce
Annonce
112

15-årig fremstillet i retten efter overfald: Her er afgørelsen

112

Rystet far om redningskvinde: - Vi er hende meget taknemmelig

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

112

Nye detaljer: Overfaldet to gange - ikke under 13 spark

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Guldborgsund

Velkendt navn gør comeback som hoteldirektør på Lolland

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

Hunde redder kvinde fra kraftig brand

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Annonce
Annonce
112

Efter voldsomt overfald: Politiet kommer med nyt om 15-årig drengs tilstand

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Lokal nyt

Efter slagteri-lukning: Frygter at lokale svineavlere stopper

112

15-årig overfaldet: Fire personer anholdt

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op

Lokal nyt

Kæmpe-lukning får konsekvenser: Fyringer rammer også lokalt