cookie-og-privatlivspolitik
Mange benyttede sig af muligheden for at opleve påskelam på Fårets dag. Her er det kultsorte lam af racen Sånefår på Snoremark Mjødbryggeri, hvor der på Fårets dag også var smagsprøver på mjød og lammekød.
Foto: Denny Michael Jakobsen

Landbrugsnyt

Mange så på påskelam

Fåreavlerne på Sjælland fik mange familier på besøg for at opleve påskelam på Fårets dag, selvom påskevejret var bidende koldt.
04. april 2018 kl. 14:01 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce

Trods det kølige vejr i påsken valgte mange familier at tage ud og klappe påskelam på Fårets dag. Påskelørdag havde en lang række fåreavlere landet over åbnet stalddøren, så besøgende kunne opleve en fårebesætning og se de små lam hoppe omkring.

- Det gik fantastisk, vi fik mange nye kunder, og der var nærmest trafikkaos. Havde det været 15 grader og solskin, tør jeg næsten ikke tænke på det trafikkaos, der ville være på de smalle grusveje, fortæller Anne Hjelm fra Birkemosehus, som også er næstformand i Brancheforeningen Får og Geder.

Hun vurderer, at der var 200-300 besøgende på Birkemosehus i Lorup ved Tystrup-Bavelse-søerne, hvor hun har en besætning af Gotlandske Pelsfår, og hendes indtryk er, at der generelt har været godt med besøgende på gårdene på Sjælland, hvor 12 fåreavlere havde åbnet dørene.

Det glade vanvid
På Kirsebærgården i Nakke ved Nykøbing Sjælland var der 600-800 besøgende på det lille økologiske landbrug, der på dagen havde fire påskelam.

- Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at der kom så mange, fortæller Birgitte Sally, som ejer Kirsebærgården, og var med på Fårets dag for første gang.

På Fårets dag åbnede hun en ny gårdbutik og café, og der var også boder fra en række af Odsherreds små producenter med alt fra honning til keramik og uldsokker, ligesom der blandt andet var salg af spegepølser, tapaspølser og smagsprøver på røget lammefilet.

- Vi er ovenud tilfredse, men vi har også lært noget til næste år i forhold til for eksempel at dirigere trafikken, der kunne vi godt have brugt tre folk alene til det. Det var det glade vanvid, og vi blev nødt til at åbne en ekstra fold, så folk kunne parkere, fortæller Birgitte Sally, som også kan konstatere, at alt frostkødet blev revet væk.

Lokal PR gør en forskel
Inden Fårets dag blev hun interviewet til P4, og det havde en klar effekt på besøgstallet.

- Der var så mange, at jeg stod med 200 ad gangen til hver rundvisning. Min fornemmelse er, at det, at vi driver kursuscenter og samtidig har et lille økologisk landbrug, gør folk nysgerrige, fortæller Birgitte Sally.

På Birkemosehus var der også på Fårets dag smagsprøver på spegepølser og salg af uld- og skindprodukter filtstøvler, garn, og Birkemosehus-honning i den store gårdbutik.

- Vores sortiment af uldskindsprodukter i gårdbutikken, sammenholdt med at børnene kan klappe påskelam, gør, at der er noget for både børn og bedsteforældre, fortæller Anne Hjelm, som fik en god afsætning i gårdbutikken af garn, filtsko, skind og nye bestillinger på lammekød til efteråret.

- Det, at du har et åbent hus-arrangement som Fårets dag, hvor du laver PR lokalt, kombineret med presseomtale, giver nye kunder. Jeg kunne genkende nogle enkelte kunder, men ellers var det nye ansigter. Vi ved, at folk gerne kører langt, når der er åbent hus-arrangementer på landet. Folk kigger på et kort og kører efter det, fortæller Anne Hjelm.

Fårets dag holdes i et samarbejde mellem Dansk Fåreavl, Brancheforeningen Får og Geder, Danske Lammeproducenter, sydvestjyske-, fynske-, og sjællandske fåreavlere og Gotlænderforeningen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Landbrugsnyt":
Annonce