cookie-og-privatlivspolitik
Kronprinsesse Mary deltager i åbningen af Roskilde Dyrskue i anledning af 50-års jubilæet.
Kronprinsesse Mary deltager i åbningen af Roskilde Dyrskue i anledning af 50-års jubilæet.
Foto: Gert Ellegaard/arkiv

Landbrugsnyt

Mary kaster glans over dyrskue

Roskilde Dyrskue fejrer i år 50-års jubilæum, og det markeres med deltagelse af kronprinsesse Mary ved åbningen af årets dyrskue.
20. maj 2019 kl. 09:01 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce

I 1882 blev det første sjællandske fælles-dyrskue holdt i Roskilde. Siden flyttede fællesdyrskuerne til Bellahøj i København. Men i 1969 var dyrskuet atter tilbage i Roskilde med royal deltagelse, da Kong Frederik IX og dronning Ingrid deltog i åbningen.

Som en sjov anekdote var dronning Margrethe, som på det tidspunkt var kronprinsesse, faktisk på udstillerlisten, da hun udstillede kvæg fra Nordgaarden ved Ringsted.

I år er der således 50-års jubilæum på dyrskuepladsen, og det markeres igen med kongelig glans, da kronprinsesse Mary deltager i åbningen af Roskilde Dyrskue 31. maj. Efterfølgende skal hun rundt og se, hvad der foregår af forskellige aktiviteter på dyrskuepladsen.

- Vi glæder os til at vise kronprinsessen rundt på årets jubilæumsdyrskue, hvor hun skal se nærmere på de mange familieoplevelser, vi tilbyder vores gæster, siger sekretariatschef for Roskilde Dyrskue, Charlotte Frimer Petersen.

Det er mere end 10 år siden, at der sidst har været royalt besøg på Dyrskuepladsen, og her var det også kronprinsesse Mary, som deltog.


Nyheder i 2019

50-året fejres blandt andet med en særlig udsmykning både ved indgangen og rundt om på pladsen. Derudover er der i år for første gang en rytterstafet i ugen op til dyrskuet, hvor ryttere bringer en stafet videre fra by til by på Sjælland for til sidste at ankomme til Roskilde Dyrskue på åbningsdagen 31. maj.

- Det er lidt et hint til gamle dage, hvor man red til dyrskue, fortæller Charlotte Frimer Petersen.

På sidste års dyrskue var der præsentation af markens maskiner i den store Ring 1, og i år er maskinerne igen at finde i den store ring i en jubilæumsudgave.

- Vi har gamle maskiner fra 1969, som kører parvis med nutidens maskiner, så man kan se den enorme udvikling, der er sket, siger Charlotte Frimer Petersen.

Derudover har Det Store Hesteshow i år gjort ekstra meget ud af showet i anledning af jubilæet, ligesom det populære Dancing Diggers med dansende gravemaskiner opfører show to gange om dagen i den store ring.

- Vi skal have en fest og fejre, at der har været dyrskue på dyrskuepladsen i 50 år og fejre, at vi stadig har mange gæster og mange udstillere, der bakker op. Det vigtigste for os er, at alle har en god oplevelse, siger dyrskuechefen.


Milkshake af frisk mælk

Af andre nye ting i år vil der bl.a. være en kunstudstilling med kunst, der relaterer sig til landbruget, og det er både malerier, skulpturer og installationer. Det vil også være muligt at prøver kræfter med e-sport og spillet Farming Simulator.

DM i grill afvikles i øvrigt også på dyrskuet i år, ligesom man kan prøve kræfter med en tre-retters menu i Spisekammeret.

I malkekvægstalden vil man i år som noget nyt kunne smage på mælken, da der er købt en pasteuriseringsmaskine.

- Det har været efterspurgt i mange år, så det glæder vi os til., og børnene vil kunne lave milkshakes af mælken, siger Charlotte Frimer Petersen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her