cookie-og-privatlivspolitik
2017-07-19-Copyright: PF Anders Knudsen, LF Folketdiende, Nykøbing.
Sydlolland.
Så blev den mark barberet ned på Sydlolland. Mange kornmarker på Lolland er ved at blive høstet, som denne fra Rødby området, hvor den sidste stribe blev ædt af mejetærskeren.
2017 vil i landbrugskredse nok mest blive husket for det meget våde vejr. Men økonomisk har erhvervet klaret sig fornuftigt - og det nyder man også godt af i maskinbranchen, hvor eksempelvis Karl Mertz A/S leverer et solidt facit.
Foto: Anders Knudsen

Landbrugsnyt

Maskinhandler høstede solidt overskud

Karl Mertz A/S kom godt gennem 2017 - og 2018 tegner også fint.
28. april 2018 kl. 07:20 Af Hans Gandrup

Annonce

Maskinforretningen Karl Mertz A/S med hovedsæde i Sakskøbing er kommet mere end tørskoet i land efter et 2017, der for hovedkunderne i det lokale landbrugserhverv ellers var en særdeles fugtig forretning.

Men helt skidt har det ikke været i landbruget de seneste år - og hos Karl Mertz A/S lægger man da også en meget væsentlig del af årsagen til det gode resultat ud til netop kunderne.

- Vi bliver jo nærmest øjeblikkeligt påvirket af konjunkturerne, humøret og investeringslysten hos vors kunder. Så hvis det går fornuftigt i landbrugserhvervet - så gør det også hos os, siger direktør Anders Mikkelsen.

Han understreger, at man naturligvis løbende har fokus på de forhold i virksomheden, man selv har indflydelse på, og som også har væsentlig betydning for det samlede resultat: omkostninger, effektivisering, uddannelse og fortsat forbedring af service og kundekontakt.

- Men der er altså også påvirkninger udefra, som vi ikke har indlydelse på. Vi må så bruge kræfterne på at hjælpe vores kunder med at drive deres virksomhed bedst muligt, siger Anders Mikkelsen.

Facit er bedre end forventet
Fra 2016 til 2017 lykkedes det Karl Mertz A/S at øge omsætningen med tocifrede procenter. Og den øgede aktivitet har også fundet vej til bundlinjen. Facit er bedre end ventet.

I regnskabet finder man et overskud før skat på 2,8 millioner kroner (1,5 millioner kroner året før), men reelt er forbedringen endnu bedre. Man har nemlig handlet ejendomme med eget holdingsselskab og ad den vej realiseret et tab på cirka 1,7 millioner kroner, som altså egentlig skal lægges til facit i driften. Dermed er overskuddet før skat cirka 4,5 millioner kroner.

- Det er selvfølgelig tilfredsstillende. Og vi er da også kommet ganske fornuftigt fra start her i 2018 - måske på et lidt lavere niveau end samme periode sidste år, siger Anders Mikkelsen.

Investerer i forretningen
I det nu overståede regnskabsår har Karl Mertz A/S i øvrigt også fået moderniseret og renoveret på flere af sine adresser. Det gælder eksempelvis værkstedet i Nakskov og renovering af butikkerne i både Sakskøbing og Horreby.

Ud over de tre afdelinger på Lolland-Falster har Karl Mertz A/S også forretning i Rønnede på Sydsjælland.

Maskinforretningen har over det seneste års tid udvidet med yderligere et par medarbejdere. Der er i øjeblikket 53 ansatte i virksomheden.

Karl Mertz har også et vågent øje på det fortsatte strukturudvikling i det lokale landbug, hvor bedrifterne fortsat bliver færre - og større.

Det går man også konkret ind i for eksempel med en af satsningerne i år, hvor forretningen med den nye "Ideal"-stormejetærsker går målrettet efter at få en klart større del af markedet for mejetærskere, som hidtil ikke har været et kerneområde for Karl Mertz A/S.

Den sensorstyrede mejetærsker bliver leveringsaktuel til høsten 2019.

Karl Mertz A/S forhandler AGCO med navne som Challenger, Massey Ferguson, Fendt og Valtra på programmet.

Firmaet forhandler og servicerer også entrepenørudstyr og har ligeledes have- og parkafdelinger.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Landbrugsnyt":
Annonce