Annonce
Landbrug

Minister hjalp med høsten

Fødevareminister Mogens Jensen gav en hjælpende hånd med høsten hos landmand Lars Korshom Hansen (tv.). Det er Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer til højre. Foto: Steen Jensen

Fødevareminister Mogens Jensen fik et indblik i livet som landmand under et besøg hos landmand Lars Korsholm Hansen på Stevns.

Den nye fødevareminister Mogens Jensen (S) var forleden på besøg på hos landmand og frøavler Lars Korsholm Hansen på Egedesgård ved Lyderslev på Stevns.

Her fik ministeren et indblik i arbejdet som landmand og de udfordringer, der er forbundet med at drive landbrug i Danmark.

Under det to timer lange besøg på bedriften fik Mogens Jensen lejlighed til at give en hånd med under det afsluttende høstarbejde, hvor han både prøvede at køre mejetærsker og stable halmballer.

Formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, var også med for at diskutere de politiske udfordringer for erhvervet.

- Jeg føler mig privilegeret over, at han tog sig tid til at besøge mig. Jeg havde tænkt over, hvilke budskaber som var vigtige at tage med til ham. Han var lidt udfordret, når det blev for teknisk og landmandsfagligt, men han var meget interesseret og lyttende og havde gode spørgsmål. Jeg glæder mig over, at han virker til virkelig at ville landbruget det godt, siger Lars Korsholm Hansen.

Han dyrker forskellige frøgræsser som rødsvingel, strandsvingel, hvidkløver og engrapgræs og også ærter, vårbyg og vinterhvede på sin bedrift. Ministeren fik en rundtur startende på gårdspladsen, hvor Lars Korsholm Hansen fortalte om gården, hvor han er sjette generation.

Derefter bevægede ministeren med følge sig rundt i både mark og kornhal.

- Jeg viste ham de afgrøder, vi har på lager, og vi snakkede om vigtigheden i at få korn og græsfrø høstet, mens det er modent, glæden ved at have varerne på eget lager, forskellen i vægt og størrelse på rødsvingel og engrapgræs og udfordringerne ved de forskellige græsarter, fortæller Lars Korsholm Hansen.

Mogens Jensen slap godt fra at flytte to læs halmballer. Foto: Steen Jensen

Diskuterede Reglone

På rundturen kom de også forbi en høstet ærtemark, hvori der er sået engrapgræs.

- Det er en fin græstype, som bruges til golfbaner. Derfor skal kvaliteten være i top, og græsset skal være ensartet og uden andre frø. Ukrudtsbekæmpelsen er derfor af afgørende betydning. Her forklarede jeg udfordringen med, at ukrudtsmidlet Reglone er ved at blive udfaset, og at vi ikke har nogle alternativer, siger Lars Korsholm Hansen.

- Jeg fortalte, at vi håber på en dispensation til fortsat at kunne bruge Reglone. Ministeren kendte ikke til Reglone og problematikken, men han ville kigge på det, fortsætter frøavleren.

Under besøget blev der også talt om Danmarks store eksport af græsfrø, og hvorfor vi er så gode til frøgræsserne her i landet.

Derefter skulle Mogens Jensen prøve kræfter med den store mejetærsker, hvor han skulle høste vinterhvede i en mark med udlæg af engrapgræs.

- Der var måske lidt korn, der ikke blev taget op, men ellers lykkedes det meget godt, og det er min fornemmelse, at han havde en god oplevelse, fortæller Lars Korsholm Hansen.

Ministeren slap også godt fra at køre to læs halmballer, og han fik en fornemmelse af størrelsen på maskinparken i et moderne landbrug, og hvor hurtigt og effektivt arbejdet foregår.

- Vi fik også fortalt ministeren om den åbenhed og videndeling, vi har i dansk landbrug, hvor vi er gode til at dele erfaringer blandt landmænd, forskningsapparatet og konsulenter. Det er en videndeling, som man ikke ser i mange andre lande, hvor han holder udbytterne for sig selv, siger Lars Korsholm Hansen.

Fødevareminister Mogens Jensen fik et indblik i udfordringerne i landbruget, blandt andet det problematiske i, at ukrudtsmidlet Reglone er ved at blive udfaset. Foto: Steen Jensen
Flere medier havde taget opstilling i marken for at følge fødevareministeren rundt på bedriften. Foto: Steen Jensen
Fødevareminister Mogens Jensen prøvede blandt andet kræfter med en mejetærsker og fik en fornemmelse af det store maskineri i landbruget anno 2019. Foto: Steen Jensen
  • Fødevareminister Mogens Jensen gav en hjælpende hånd med høsten hos landmand Lars Korshom Hansen (tv.). Det er Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer til højre. Foto: Steen Jensen
  • Mogens Jensen slap godt fra at flytte to læs halmballer. Foto: Steen Jensen
  • Fødevareminister Mogens Jensen fik et indblik i udfordringerne i landbruget, blandt andet det problematiske i, at ukrudtsmidlet Reglone er ved at blive udfaset. Foto: Steen Jensen
  • Flere medier havde taget opstilling i marken for at følge fødevareministeren rundt på bedriften. Foto: Steen Jensen
  • Fødevareminister Mogens Jensen prøvede blandt andet kræfter med en mejetærsker og fik en fornemmelse af det store maskineri i landbruget anno 2019. Foto: Steen Jensen
Annonce
Annonce
Annonce
112

14-årig dreng meldt savnet

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

112

Bil i brand på motorvejen

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Annonce
Annonce
Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Efter voldsom brand: Militærmuseum genopstår

Lolland

Engang var den Danmarks bedste Aldi: Nu åbner den snart som Rema 1000

Guldborgsund

Revyen solgte ud: - Nu skal vi lige komme os over chokket