cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix

Landbrugsnyt

Minister vil løfte landdistrikter

Erhvervsministeren vil løfte sjællandske landdistrikter med ekstra 7,81 millioner kroner.
19. oktober 2019 kl. 06:33 Af Lars Hovgaard

Annonce

Som et led i arbejdet med landbrugspakken beskar den tidligere V-regering de lokale aktionsgrupper. Den nedskæring ruller erhvervsminister Simon Kollerup nu tilbage.

Han afsætter dermed 30 millioner kroner mere i 2020 til de lokale aktionsgrupper. Mere præcist 30 millioner kroner til lokale projekter, der fremmer bæredygtig udvikling og grøn omstilling i landdistrikterne.

Der er i alt 26 lokale aktionsgrupper på tværs af landet, som tilsammen dækker 56 kommuner og 27 småøer. I Region Sjælland er det de fem lokale aktionsgrupper LAG Sydsjælland, Landudvikling Slagelse, Udvikling Stevns, LAG Midt Nordvestsjælland og LAG Lolland-Falster, der sammen med LAG Småøerne står for den lokale udviklingsstrategi og prioritering af projekter.

Erhvervsminister Simon Kollerup:

- Til trods for den åbenlyse værdi LAG-midlerne har for landdistrikterne i forhold til for eksempel at skabe og fastholde arbejdspladser i landdistrikterne, valgte V-regeringen i sin tid at beskære ordningen. Det er en helt skæv prioritering, hvis man er interesseret i vækst og udvikling i hele landet. Derfor har den nye regering besluttet at rulle besparelsen tilbage og tilføre 30 millioner kroner til området i 2020.

Med LAG-midlerne får borgere, virksomheder og foreninger en økonomisk hånd til at udvikle det lokale erhvervsliv eller til at understøtte gode levevilkår i landdistrikterne og på de små øer.

Regeringens forøgelse af LAG-midlerne betyder, at de lokale aktionsgrupper i Region Sjælland efter årsskiftet tilsammen får yderligere 7,81 millioner kroner mellem hænderne til at fremme nye projekter i Region Sjælland. Dertil kommer, at LAG Småøerne får yderligere 1,23 millioner kroner, der også kan komme projekter i Region Sjælland til gode.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her