Annonce
Landbrug

Muskuløse limousiner blev vist frem

Arne Brandstrup fra Åhøjgård Limousine i Høng inviterede i forleden indenfor, da Dansk Limousine Forening landet over havde åbent hus. Foto: Denny Michael Jakobsen

Det kolde vintervejr betød, at flere foretrak at blive hjemme i varmen, men dem som mødte op for at se på limousiner på åbent hus-dagen på Åhøjgård Limousine var imponerede over avlsarbejdet.

Dansk Limousine Forening holdt i weekenden åbent hus en række steder rundt om i landet, deriblandt tre steder på Sjælland. Arne Brandstrup, som driver Åhøjgård Limousine i Høng, var en af dem, som bød indenfor.

På Åhøjgård Limousine er der 10 ammekøer og yderligere 10 i opdræt. Der er 10 ha med korn og græs til kvægfoder, og der sælges lidt byg ved siden af.

Arne Brandstrup har haft limousiner siden 2000. Før det havde han malkekøer, men det stoppede han med, da orkanen i 1999 rev taget af kalvestalden. På samme tid lukkede Gørlev Sukkerfabrik, som han fik foder fra. Og det fik ham til at sadle om.

Han besluttede sig i stedet for at skifte malkekøerne ud med limousine-kvæg på hobbybasis og fik arbejde ved siden af på Slagelse Mejericenter, hvor han tapper mælk. Han har dermed beskæftiget sig med hele processen i mælkeproduktionen.

Søren Petersen fra Skibeholt Limousine havde taget turen fra Lolland til Høng for at se nærmere på Arne Brandstrups limousiner og var imponeret over muskulaturen og de flotte krydsrammer på Arnes limousiner. Foto: Denny Michael Jakobsen

Tyresæd fra Frankrig

Åhøjgård Limousine er godkendt af Dyrenes Beskyttelse, og kødet sælges under Friland-konceptet Limousine Unik. Kvægene går ude fra slutningen af april, og han oplever, at mange viser interesse i dyrene på marken.

- Jeg får mange positive kommentarer fra folk. For eksempel var der en dag, hvor der lå en nyfødt kalv alene på marken, hvor der kom en og gjorde mig opmærksom på det, og hvor jeg kunne berolige med, at det er helt normalt, at moderen går fra kalven et øjeblik, hvis hun skal have noget at drikke, fortæller Arne Brandstrup, som nyder at have limousinerne gående på marken.

- Jeg synes, det er et flot dyr, og den er rolig og omgængelig, og så kan jeg også godt lide at finde gode tyre at kombinere med i avlsarbejdet, siger Arne Brandstrup.

Inseminationen foregår på Åhøjgård, og Arne Brandstrup bruger blandt andet tyresæd fra Frankrig. Han finder de bedst egnede tyre ud fra avlsværdital og S-indeks, så han kan matche med tyre, der har de egenskaber, han vil fremme i sin besætning.

Kødkvægene fra Åhøjgård Limousine har god rygmuskulatur, som giver mange gode bøffer. Kødet sælges til blandt andet slagtere under Frilands Limousine Unik-koncept. Foto: Denny Michael Jakobsen
Artiklen fortsætter efter annoncen

Stor ros for avlsarbejde

På åbent hus-dagen 26. januar gjorde det kolde vejr med risiko for snefygning, at mange blev hjemme, men dem, som dukkede op, var imponerede over limousinerne det avlsarbejde, der ligger bag.

Søren Petersen fra Skibeholt Limousine i Toreby havde taget turen hele vejen fra Lolland til Høng for at se nærmere på besætningen. Han har selv 10 limousine-ammekøer, og han står selv for opskæringen af kødet, da han er uddannet detailslagter. Han ved derfor, hvordan limousinerne skal være bygget for, at der er mest muligt af det gode kød, og han havde kun ros til overs for limousinerne på Åhøjgård Limousine.

- Se lige de krydsrammer, limousinerne har, det er flot og giver masser af godt kød. Ryggene er utroligt brede, og det giver gode bøffer og schnitzler, og der er nogle rigtig gode tykstegsfileter på baglårene. Arne har gjort et kæmpe arbejde, det er virkelig så flot, som det overhovedet kan blive. Hende her kunne blive fløjko lige på stedet på dyrskue, sagde Søren Petersen.

Arne Brandstrup deltager dog ikke i dyrskuer, da det kræver lidt for meget arbejde i forhold til, hvad han føler, han har tid til. Han nøjes med at være med på en kigger, når der er landsskue.

  • Arne Brandstrup fra Åhøjgård Limousine i Høng inviterede i forleden indenfor, da Dansk Limousine Forening landet over havde åbent hus. Foto: Denny Michael Jakobsen
  • Søren Petersen fra Skibeholt Limousine havde taget turen fra Lolland til Høng for at se nærmere på Arne Brandstrups limousiner og var imponeret over muskulaturen og de flotte krydsrammer på Arnes limousiner. Foto: Denny Michael Jakobsen
  • Kødkvægene fra Åhøjgård Limousine har god rygmuskulatur, som giver mange gode bøffer. Kødet sælges til blandt andet slagtere under Frilands Limousine Unik-koncept. Foto: Denny Michael Jakobsen
Annonce
Annonce
Annonce
Lokal nyt

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

Lolland

Store Lalandia-planer: Udvider for at udnytte potentialet

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Guldborgsund

Nyt udvalg: Færre skal være afhængig af pendling

112

105 taget i fartkontroller

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Guldborgsund

Kvinde dræbt af tog på Falster: Advarsel kom for sent

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet

Lokal nyt

Uro i lokalt sygeplejeråd: Vil af med forkvinde

Udland

Fragmenter af fugleinfluenza fundet i amerikansk komælk

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase

Udland

Flere er kommet til skade under indspilning af ny Hollywoodfilm

Guldborgsund

Lukker i protest: Ingen dialog, forståelse eller anerkendelse

Indland

Over 100.000 danskere vil gøre noget godt for klimaet torsdag

Indland

Vanvid: Seks syrebomber er kastet ind i skolegård i Esbjerg

Annonce
Annonce
Lolland

Aldi sælger ud: Nu kan du købe hele pivtøjet

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

Politik

Løsgængeren Lars Boje stifter nyt parti

112

Klip og bøder på Vestlolland

Rødby

Lalandia lander rekord-overskud: Overvejer udbygning

Sport

Landsholdsstjerner kommer til Falster

Guldborgsund

Jubler over Marys besøg: En kæmpe fornøjelse