cookie-og-privatlivspolitik
Anders Knudsen (tv.) og Søren Knudsen (th.) har udarbejdet FarmBackup Task, der skal gøre hverdagen nemmere for landmanden.

2

Billeder

Anders Knudsen (tv.) og Søren Knudsen (th.) har udarbejdet FarmBackup Task, der skal gøre hverdagen nemmere for landmanden.

Landbrugsnyt

Ny løn-app skal hjælpe landmanden

Det kan være tidskrævende som landbrugsleder at administrere løn til sine medarbejdere inden for den gældende overenskomst, hvor der nemt kan opstå fejl. Nu gør appen FarmBackup Task tidsregistreringen meget nemmere.
19. august 2019 kl. 08:20 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce

Høsten nærmer sig sin afslutning mange steder, og som arbejdsgiver skal man holde styr på, at den enkelte medarbejder får den korrekte løn i overensstemmelse med den gældende overenskomst. Og det kan være forvirrende og tidskrævende at holde styr på de forskellige overenskomstregler på sine medarbejdere.

De to stiftere af FarmBackup Task vil nu gøre det nemmere for landmanden at overholde de gældende overenskomstregler. Landmanden skal kun godkende det samlede antal timer, og så leverer FarmBackup Task et komplet overblik, der viser fordelingen af normaltimer, overarbejde, timetillæg, dagstillæg, fravær osv.

- Vi har ofte landmænd og maskinstationer i røret, der udtrykker frustration over, hvor bøvlet det er at følge de lovpligtige overenskomster. Deres frustration går på, at de modvilligt risikerer at lave fejl ved lønudbetaling, hvilket i værste fald kan koste dem en konflikt med fagforeningen. Derfor har vi nu lavet et system, så man ikke længere skal frygte for fejl og mangler, når man udbetaler løn til sine medarbejdere, fortæller medstifter af FarmBackup, Anders Knudsen.

FarmBackup Task blev lanceret sidste år som en hjælpende hånd til at holde styr på bedriftens arbejdssedler digitalt. Nu bliver appen udvidet til at indeholde 'lønregler', så administrator kan holde styr på sin medarbejders løn og følge de pågældende overenskomster.

For eksempel er overenskomsten for en 'staldmedarbejder' meget anderledes fra en 'elevs' overenskomst. I stedet for tidligere at skulle huske samtlige overenskomstregler, giver Task nu det samlede overblik over alle overenskomsterne på bedriften, så landmanden blot skal oprette en overenskomst for hver af de forskellige medarbejdergrupper, der opererer på bedriften.


VKST: En stor hjælp

Hos VKST glæder man sig til at se det nye tiltag hos FarmBackup Task. En simplificering af overenskomsterne vil gavne det administrative arbejde meget og minimere sandsynligheden for fejl.

Revisionsassistent hos VKST Gitte Jensen ordner omkring 100 lønsedler om måneden for kunder. Hun glæder sig til at få gang i FarmBackup Tasks lønregler.

- Det vil være en stor hjælp at få en app, der kan holde styr på lønreglerne. For alt andet lige, når mennesker skal taste løn, kan der ske fejl. Man kan komme til at taste forkert eller glemme noget. Det færre hænder lønnen skal gå igennem, det bedre. Hvis vi får det ind via en app, eliminerer vi nogle af de fejl, der opstår nu, fortæller Gitte Jensen og fortsætter:

- Det er jo ikke sådan, at man med vilje kommer til at lave fejl i lønnen, men tiden er hektisk op til månedens afslutning. Og når der først er fejl i lønnen, er det bøvlet at få rettet op på. En fejl skal rettes op mange forskellige steder, og det er tidskrævende og kræver yderligere arbejde, som arbejdsgiveren vil blive sparet, hvis en app fjerner muligheden for at lave de fejl.

FarmBackup Task er allerede udbredt i Danmark, Norge og Sverige, hvor landmænd og maskinstationer bruger appen til opgaveadministration på bedriften. De første brugere er netop begyndt at bruge FarmBackups nye lønregler, som kan skræddersys, så den passer den enkelte bedrift.

- Jeg forventer meget af den nye app - og hvis det bliver en succes, kan rigtig mange landmænd få gavn af det her. Vi vil for eksempel få kunder, der bare skal trykke på en knap og sende lønnen til mig, fordi medarbejderne løbende har tastet deres timer ind, og appen klarer udregningen, slutter Gitte Jensen fra VKST.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Landbrugsnyt":
Annonce