Annonce
Landbrug

Ny online markedsplads for små producenter

Solveig Felbo har stiftet den nye online markedsplads Råhandel, som bringer fødevareproducenter som Lars Olsen (tv.), der står bag denne æblecider, tættere på restauratører som fx her hos Omegn & Venner i Torvehallerne i København.

Den nye online markedsplads Råhandel vil hjælpe små fødevareproducenter med at komme ud over rampen med deres varer.

Det kræver en del ressourcer, hvis man som en mindre fødevareproducent vil sælge sine varer til restauranter, kantiner, specialbutikker mv. Logistikken kan være en udfordring, ligesom der skal bruges meget tid på at levere produkterne.

Men den nye online markedsplads Råhandel vil gøre livet lettere for de små producenter ved at hjælpe med distributionen og betalingen. Når restauratøren, gårdbutikken, eller hvem køberen nu er, laver en bestilling på den online markedsplads, skal producenten kun aflevere varerne på ét opsamlingssted, hvorefter Råhandel står for den videre udbringning.

Samtidig får producenten mindre arbejde med fakturering og bogføring, da producenten blot skal fakturere det samlede salg én gang om måneden, idet Råhandel afregner med køberen.

- Idéen er at gøre det lettere for små fødevareproducenter at vokse. Derfor har vi lavet denne online markedsplads, hvor de kan handle direkte med restauranten eller Coop, fortæller Solveig Felbo, som har stiftet Råhandel sammen med Christian Coff fra Brinkholm Øl.

Arbejdet har været fire år undervejs, og restauratør Anders Herman Jensen er kommet med som ansvarlig for brugerne, mens programmør Michael Dyhrberg Mathiesen står for den online markedsplds.

Lokale varer hos Coop

Senest har Coop indledt et samarbejde med Råhandel, som betyder, at småproducenternes varer har fundet vej til syv Coop-butikker i Roskilde-området.

- Næste skridt bliver, at småproducenternes varer vil blive tilgængelige i 20 Coop-butikker i København i april. Det er et pilotprojekt, der skal vare til foreløbigt slutningen af maj, hvor gradvist flere butikker får adgang til varerne, siger Solveig Felbo.

I butikker som SuperBrugsen, Dagli'Brugsen og Irma vil man finde varerne i afdelingen "Her fra egnen". Hvis det bliver en succes, er det meningen, at konceptet skal brede sig til andre områder i landet.

- I Danmark ser vi en stigende interesse for små fødevareproduceter, men alligevel er det stadigt svært at skabe økonomi i småskalaproduktion. Derfor vil vi give små producenter stordriftsfordele ved at samle dem, fortæller Solveig Felbo.

Der er to opsamlingssteder, et i Roskilde og et i København NV. Opsamlingsstedet i Roskilde flytter dog til maj til et nyt i Farendløse ved Ringsted, hvor der er kølefaciliteter.

Der er indtil videre cirka 60 producenter med i Råhandel, og vareudbuddet tæller bl.a. biodynamisk mel fra Østagergård, æblemjød fra Snoremark og økologisk gedeost fra Jystrup.

Du kan læse mere på råhandel.dk

  • Solveig Felbo har stiftet den nye online markedsplads Råhandel, som bringer fødevareproducenter som Lars Olsen (tv.), der står bag denne æblecider, tættere på restauratører som fx her hos Omegn & Venner i Torvehallerne i København.
Annonce
Annonce
Annonce
Lolland

De begik en brøler midt i Peders sorg: - Det er ikke i orden

Guldborgsund

Har været på Dølle i årevis: I år bryder de traditionen

Indland

Se videoen: Ikonisk bygning i København er i flammer

Udland

Knivstikkeri i kirke i Sydney betragtes som terror

112

Genbrugs-problemer: Det er ikke deres job, fastslår politiet

Indland

Kæmpe uro i Venstre på Langeland: Fire ud af fem medlemmer skrider

112

33-årig kvinde gik amok på bar

Lokal nyt

Over 100 fartdjævle blitzet: Særligt én kørte alt, alt for stærkt i Nakskov

Lolland

Slog lokofører flere gange i ansigtet og ragede på kvinde

Politik

Polen vil samarbejde med Danmark om styrket forsvarsindustri

Indland

87 procent stemte ja til offentlig overenskomst

Renovation

Gem dem til genbrug: Kan hjælpe børn og unge

Guldborgsund

Overrasker: Markant ændring på årets Dølle

Lolland

Kurt standsede bilen og skyndte sig ud: - Hernede går vi meget op i storken

Vejr

En uge med blandet vejr: Forårsvarmen holder sig væk

Annonce
Annonce
112

Lå på lur: Tip førte til 48 sager

Lolland

Tre års kamp for en købmandsbutik: Nu mangler de kun én afgørende brik

Erhverv

Forbud mod snus og nikotinposer på jobbet breder sig og giver dilemmaer

Sport

Dommerfejl irriterer Rune efter nederlag

Lolland

Overraskende drejning i babydrabssagen: Er bange for faderen

Guldborgsund

Blodrøde tal: Stort millionunderskud hos lokale spisesteder

Sport

Ærlig keeper efter drop: - Det er bare piv elendigt