cookie-og-privatlivspolitik
Solveig Felbo har stiftet den nye online markedsplads Råhandel, som bringer fødevareproducenter som Lars Olsen (tv.), der står bag denne æblecider, tættere på restauratører som fx her hos Omegn & Venner i Torvehallerne i København.
Solveig Felbo har stiftet den nye online markedsplads Råhandel, som bringer fødevareproducenter som Lars Olsen (tv.), der står bag denne æblecider, tættere på restauratører som fx her hos Omegn & Venner i Torvehallerne i København.

Landbrugsnyt

Ny online markedsplads for små producenter

Den nye online markedsplads Råhandel vil hjælpe små fødevareproducenter med at komme ud over rampen med deres varer.
08. april 2019 kl. 08:38 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce

Det kræver en del ressourcer, hvis man som en mindre fødevareproducent vil sælge sine varer til restauranter, kantiner, specialbutikker mv. Logistikken kan være en udfordring, ligesom der skal bruges meget tid på at levere produkterne.

Men den nye online markedsplads Råhandel vil gøre livet lettere for de små producenter ved at hjælpe med distributionen og betalingen. Når restauratøren, gårdbutikken, eller hvem køberen nu er, laver en bestilling på den online markedsplads, skal producenten kun aflevere varerne på ét opsamlingssted, hvorefter Råhandel står for den videre udbringning.

Samtidig får producenten mindre arbejde med fakturering og bogføring, da producenten blot skal fakturere det samlede salg én gang om måneden, idet Råhandel afregner med køberen.

- Idéen er at gøre det lettere for små fødevareproducenter at vokse. Derfor har vi lavet denne online markedsplads, hvor de kan handle direkte med restauranten eller Coop, fortæller Solveig Felbo, som har stiftet Råhandel sammen med Christian Coff fra Brinkholm Øl.

Arbejdet har været fire år undervejs, og restauratør Anders Herman Jensen er kommet med som ansvarlig for brugerne, mens programmør Michael Dyhrberg Mathiesen står for den online markedsplds.


Lokale varer hos Coop

Senest har Coop indledt et samarbejde med Råhandel, som betyder, at småproducenternes varer har fundet vej til syv Coop-butikker i Roskilde-området.

- Næste skridt bliver, at småproducenternes varer vil blive tilgængelige i 20 Coop-butikker i København i april. Det er et pilotprojekt, der skal vare til foreløbigt slutningen af maj, hvor gradvist flere butikker får adgang til varerne, siger Solveig Felbo.

I butikker som SuperBrugsen, Dagli'Brugsen og Irma vil man finde varerne i afdelingen "Her fra egnen". Hvis det bliver en succes, er det meningen, at konceptet skal brede sig til andre områder i landet.

- I Danmark ser vi en stigende interesse for små fødevareproduceter, men alligevel er det stadigt svært at skabe økonomi i småskalaproduktion. Derfor vil vi give små producenter stordriftsfordele ved at samle dem, fortæller Solveig Felbo.

Der er to opsamlingssteder, et i Roskilde og et i København NV. Opsamlingsstedet i Roskilde flytter dog til maj til et nyt i Farendløse ved Ringsted, hvor der er kølefaciliteter.

Der er indtil videre cirka 60 producenter med i Råhandel, og vareudbuddet tæller bl.a. biodynamisk mel fra Østagergård, æblemjød fra Snoremark og økologisk gedeost fra Jystrup.

Du kan læse mere på råhandel.dkKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Landbrugsnyt":
Annonce