cookie-og-privatlivspolitik
På et informationsmøde har landmænd og jægere i Guldborgsund mulighed for at blive en del af et nyt projekt, der skal kortlægge bramgæs' ødelæggende hærgen på marker, hvor de spiser afgrøderne. Her ses bramgæs ved markerne ved Hillested på Midtlolland.
Foto: Jan Knudsen

Landbrugsnyt

Nyt projekt skal kortlægge bramgæs

På et informationsmøde på Falster kan landmænd og jægere få mere at vide om et nyt projekt, der skal undersøge markskader som følge af bramgæs, og hvordan det kan undgås.
08. februar 2019 kl. 08:25 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce

De senere års voksende bestande af gæs, ikke mindst bramgæs, har medført omfattende skader på markafgrøder. Lolland-Falster er et af de områder, der er hårdt ramt, og derfor skal et nyt projekt, der har fået støtte af 15. Juni Fonden, kortlægge bramgæssenes bevægelsesmønstre, dokumentere de konkrete markskader og undersøge effekten af forskellige afværgeforanstaltninger.

Kortlægningen foregår med udgangspunkt i Guldborgsund Kommune, og det er Danmarks Jægerforbund Guldborgsund, som står bag samarbejdsprojektet sammen med DLS/VKST, Aarhus Universitet og Landbrug & Fødevarers videnscenter Seges.

På et informationsmøde 20. februar kl. 19.00-20.00 på Agrovej 1 i Nykøbing F. kan landmænd, jægere og andre interesserede få mere at vide om projektet.

Forhåbningen er, at projektet på kort sigt kan finde nogle praktiske løsninger, og at det på længere sigt kan bidrage til bæredygtige forvaltningsmæssige forandringer på EU-niveau.

Projektet gennemføres nærmere bestemt på Sydfalster og det østlige Lolland i løbet af 2019 og 2020.

- I dette område flyver bramgæssene om natten i en radius af 15 kilometer for at finde mad, og det er et af de områder, hvor skaderne er store, siger Christian Clausen, formand for Danmarks Jægerforund Guldborgsund.

- Forudsætningen for, at arbejdet kan gennemføres, er, at landmænd og jægere i projektområdet har lyst til at deltage. Det er baggrunden for, at vi indkalder til et informationsmøde for områdets landmænd og jægere. På mødet vil projektet blive beskrevet, og alle fremmødte vil få mulighed for at bidrage med egne refleksioner og forslag. Man vil desuden få mulighed for at tilmelde sig projektet, siger Christian Clausen.

På mødet vil der blive budt på kaffe og kage. Af hensyn til planlægningen af mødet bedes man tilmelde sig til Jens Kahr, VKST på jak@vkst.dk.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her