cookie-og-privatlivspolitik
Lars Hansen fra Sport & Hobby i Maribo i det nye sikrede våbenrum, hvor skindet fra en sort bjørn agerer blikfang.

5

Billeder

Lars Hansen fra Sport & Hobby i Maribo i det nye sikrede våbenrum, hvor skindet fra en sort bjørn agerer blikfang.
Foto: Jan Knudsen

Landbrugsnyt

Nyt våbenrum hos Sport & Hobby

Sport & Hobby i Maribo kan i år fejre 60-års jubilæum og har netop udvidet butikken med en ny våbenudstilling.
07. maj 2019 kl. 07:00 Af Denny Michael Jakobsen

Annonce

De fleste jagtinteresserede på Sydhavsøerne kender Sport & Hobby i Maribo, der sælger udstyr til jagt og fiskeri. Faktisk kan butikken, der indehaves af Lars Hansen, i år fejre 60-års jubilæum.

I februar i år overtog Sport & Hobby alle våben fra Røstofte Jagt & Fritid i Mern, og kunder fra hele Sydsjælland og Lolland-Falster kører gerne til Maribo for t købe jagtudstyr.

- Vi er jo en nichebutik, så folk kører gerne langt for at købe våben. Det er ligesom, når du skal købe bil, så kører du også derhen, hvor udvalget af bilbutikker er størst. Stort udvalg giver stor interesse, siger Lars Hansen, hvis far Kjeld åbnede butikken i 1959.

Lars Hansen har ligesom sin far altid gået meget på jagt og tager også på jagtture til udlandet, og han har derfor stor praktisk viden om jagt. Han har netop kunnet præsentere en udvidelse af butikken med et nyt våbenrum, der er bygget op som en pengeboks med stålkonstruktioner, alarmer og boksdøre for at leve op til myndighedernes krav til opbevaring af våben og ammunition.

I midten af våbenrummet agerer et skind af en sort bjørn blikfang, mens gevirer fra bukke og kronhjorte pryder væggene. Rifler og haglgeværer står linet op på række, og et udstoppet vildsvin troner stolt i det ene hjørne.

- Vi har nu bedre mulighed for at udstille vores mere end 500 våben i butikken, og det nye våbenrum og den flotte udstilling har medført en stor interesse og større salg af våben, optik og ammunition, fortæller Lars Hansen.


En del af Jaktia

Sport & Hobby er fra 2019 blevet en del af Jaktia-kæden, der tæller 51 butikker i Sverige og Norge og 11 i Danmark fordelt over hele landet.

- Man bliver stærkere, når man står sammen i en gruppe. Og at vi er blevet en del af Jaktia betyder, at vi får en række fordele indkøbs- og markedsføringsmæssigt og bl.a. kan tilbyde kunderne at være med i kundeklubben Club Jaktia og gode kampagnepriser, siger Lars Hansen.

- Gennem kæden kommer vi til at stå stærkere over for vores kunder og vore leverandører, og vi får igennem kæden også adgang til nye mærker, fortsætter han.

Selvom Sport & Hobby har investeret i fremtiden med det nye våbenrum, er der også stadig salg i brugte våben.

- Vi sælger stadig våben, der er 50 år gamle. Brugte våben i god kvalitet er i høj kurs. Selvom der kommer nye modeller til, så kan en haglbøsse, der er 100 år gammel stort set det samme som en i dag. Og det er egentlig lidt utroligt, når man tænker på, hvor meget andre produkter som fx biler og køleskabe har udviklet sig i samme periode, fortæller Lars Hansen.


Folk vil se varerne

Hvor mange fysiske butikker mærker stor konkurrence fra handlen på internettet, gælder det ikke jagtbutikken i Maribo.

- Typisk vil vores kunder gerne prøve og se varerne, og du kan ikke handle våben på nettet, da du skal fremvise en våbentilladelse og forsendelse er dyrt. Det er ikke min fornemmelse, at salget af jagtudstyr på nettet er særligt stort, siger Lars Hansen, som derfor ikke har nogen webbutik.

Man kan dog se varerne og læse en beskrivelse af dem på nettet, inden man tager turen til Maribo. Og det er der flere og flere, der gør.

- Vi kan godt mærke, at der kommer flere fra Sydsjælland, efter vi overtog alle våben fra Røstofte Jagt & Fritid. Og vi har også både udvalget, råd og vejledning. Det er det, vi kan i modsætning til en internetbutik, slutter Lars Hansen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her