cookie-og-privatlivspolitik
Morten Østergaard og Ole Christiansen mødtes i slutningen af oktober på Dalsagergaard ved Gdstrup.
Morten Østergaard og Ole Christiansen mødtes i slutningen af oktober på Dalsagergaard ved Gdstrup.
Foto: Privat

Landbrugsnyt

Ole fik besøg af Morten på gården ved Gadstrup

Ole Christiansen driver en konventionel plantebedrift på Midtsjælland, og fik en lang snak med de radikales leder Morten Østergaard på sin bedrift.
29. november 2019 kl. 06:00 Af Jens Henrik Nybo

Annonce

- Vi ligger lidt, som vi har redt. Landbruget har været alt for lukket med at fortælle omverdenen om vores produktion, og organisationerne på Axelborg har slet ikke været nok fremme i skoene på det felt. Resultatet er, at vi er som konventionelle landmænd er blevet talt ned af omverdenen. Derfor kan jeg kun anbefale andre i højere grad at åbne dørene for omverdenen, herunder politikerne.

Sådan siger Ole Christiansen, der driver en konventionel planteavlsbedrift ved Gadstrup.

Han havde i slutningen af oktober besøg af de radikales leder, Morten Østergaard, som havde ønsket at foretage et faktatjek på en konventionel bedrift.

- Vi mødtes under åben himmel, og han spurgte ivrigt ind til min produktion. Jeg var jo på forhånd helt klar over, at han kommer fra en anden lejr end min, men jeg var ikke desto mindre overbevist om, at han lyttede til mine udsagn og holdninger. Det er også min fornemmelse, at det lykkedes mig at overraske ham positivt om nogle af de tiltag, jeg gør for at mindske CO2-aftrykket blandt andet ved at graduere tildeling af planteværn, såvel som de 30 hektar blomsterstriber, jeg har etableret som en del af Sjælland Summer-netværket, fortæller Ole Christiansen.


Aktiv i debatten

Ole Christiansen er ikke uvant med at gå i brechen for sine holdninger.

Han har således været i debat på DR2 med Maria Reumert-Gjerding fra Danmarks Naturfredningsforening, har diskuteret med Margrethe Auken fra SF i Bruxelles og åbnet dørene for en journalist fra dagbladet Politiken - alle tre grupper med kritiske holdninger overfor konventionelt landbrug.

Han oplevede Morten Østergaard som oprigtig og uden at snakke værten efter munden.

- Morten var helt åben og ærlig om sine holdninger blandt andet til en reduktion på 30 procent af landbrugsarealet inden 2050, og at økologien er svaret på alt. Den betragtning gav jeg selvfølgelig ham mine holdninger til. Men jeg må altså også erkende, at der en dyb forskel på øst og vest for Valby Bakke. Det virker som om, at mange af dem øst for bakken slet ikke har fornemmelse for den virkelige verden, når de passerer bakken, påpeger Ole Christiansen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her