cookie-og-privatlivspolitik
Mens der kun var sat 45 minutter af til Sørens Pinds foredrag, gik det dog cirka 30 minutter over tid.

3

Billeder

Mens der kun var sat 45 minutter af til Sørens Pinds foredrag, gik det dog cirka 30 minutter over tid.
Foto: Claus Hansen

Landbrugsnyt

Politisk exit og ristede melorme ved nytårsmøde

VKST og DLS havde mandag aften blandt andet inviteret Søren Pind til det årlige nytårsmøde.
14. januar 2020 kl. 06:00 Af Peter Levinsen Hansen

Annonce

Selvom ovenstående måske umiddelbart virker langt fra hinanden, så var det ikke desto mindre, hvad der forleden var på programmet, da Business Lolland Falster og Bioøkonomisk vækstcenter Guldborgsund havde inviteret til Dansk Landbrug Sydhavsøernes nytårsmøde i Nykøbing F. Hallerne.

Der var denne aften lagt op til debat om, hvordan landbrugs- og fødevarehvervet kan bidrage til den grønne omstilling. Derfor var det blandt andet også muligt at smage på melorme i løbet af aftenen.

Men inden det kom så vidt, fortalte en af aftenens store gæster og talere, tidligere minister og folketingspolitiker Søren Pind, om, hvordan enkelte meget skelsættende begivenheder har formet og stadig former dansk politik på godt og ondt, og hvordan det hang sammen med, at han selv forlod den politiske scene.

- I et system, hvor alle sager, som statsministeren skal forholde sig til, først skal igennem finansministerens økonomiudvalg, hvor der sidder fire ministre. Det medfører en enorm koncentration af magt, og at ministre slet og ret bliver linjechefer. Man begynder jo at indgå alliancer med de ministre, der sidder i de her udvalg, og Finansministeret bliver enormt stærkt, fortalte Søren Pind.

- Hvis I spørger mig, hvorfor SKAT er gået galt. Hvorfor der ikke længere er post. At togene ikke kører til tiden og den slags ting. Så er det fordi, man er blevet ligeglad med fagligheden og tænker i økonomisme.

- Jeg oplevede det selv, da jeg blev justitsminister. På et tidspunkt kom min departementschef ind til mig og sagde, at nu var det nok. Det var, da kontrollen om grænsen faldt i september 2015. Der fandt man ud af, at man jo nok skulle have nogle flere politibetjente. Vi havde lige afskediget 800 politifolk ved det forrige politiforlig. Men det, der var toppen for min departementschef, var, at Finansministeriet havde været inde og redigere i PETs trusselsvurdering, som er et nøgternt dokument om trusler mod Danmark, politiarbejdet tager udgangspunkt i. Der havde siddet en kontorchef og omskrevet nogle linjer, fordi det så for dyrt ud. Det var her, jeg fik mine første tanker om, at det her gider jeg ikke, fortalte Søren Pind.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her